ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ

Δεν επιστρέφουν δικαιωθέντες διοικητές νοσοκομείων

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2017 7:40

ΑΘΗΝΑ

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπέρασματά του για το ΣτΕ και την απόφασή του» σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τη δικαστική απόφαση, που έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των κρατικών νοσοκομείων που έγιναν το 2015, μετά από διαδικασία αξιολόγησης από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

«Η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς η θεωρητική θητεία αυτών έχει λήξει πλέον. Άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους, (όσων "δικαιώθηκαν" με αυτήν την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις)» σημειώνει με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι «αυτοί οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασία διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία από διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προβλέπει ο νόμος), που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

«Διατηρήσαμε 15 που είχαν θετική αξιολόγηση και είχαν παράξει έργο. Τα νοσοκομεία μας έχουν νόμιμες διοικήσεις, επιλεγμένες αξιοκρατικά (με ανοιχτή διαδικασία με 1.500 αιτήσεις) και οι οποίες συνεχίζουν κανονικά το έργο τους», προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ΣτΕ και την απόφαση του .....Συνεχίζουμε....μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατά της διαφθοράς στον χώρο», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

Το υπουργείο Υγείας στην επίσημη ανακοίνωσή του για την απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι «για πρώτη φορά σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοσε τον νόμο, προέβη σε αξιολόγηση των Διοικητών και μέσα από την διαδικασία αυτή επέλεξε να διατηρήσει στη θέση τους το 15% των διοικητών, για τους οποίους έκρινε ότι είχαν τα εχέγγυα της αποτελεσματικής διεύθυνσης  των δημόσιων νοσοκομείων σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΕΣΥ.

»Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι εν λόγω Διοικητές διορίστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά  χωρίς την οποιαδήποτε αξιολόγηση, από μια απλή  λίστα ονομάτων με αλφαβητική σειρά που η προηγούμενη Επιτροπή  παρέδωσε στον Υπουργό Υγείας. Αυτοί λοιπόν που επιλέχθηκαν χωρίς αιτιολόγηση και αξιολόγηση, κρίθηκε από το ΣτΕ - αν ισχύουν τα δημοσιεύματα- ότι απομακρύνθηκαν με πλημμελή αιτιολόγηση».

ΣΧΟΛΙΟ ΝΔ

Σχολίαζοντας τη δήλωση Πολάκη ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου αναφέρει: « Ο κ.Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους.

 »Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά.  Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ. Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass