Μπαράζ δηλώσεων μετά την απόφαση

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 8:44

Με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στο γραφείο του κ. Καραμανλή, στην Π.Κυριακού, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.

»Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

»Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Ο ΘΟΔ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωσε: «Η σκευωρία έπληξε ανθρώπους και συνειδήσεις. Απεδείχθη, επίσης, περίτρανα ότι αν μπορεί κανείς να μιλά για σκάνδαλο πρόκειται για το σκάνδαλο της κατασκευής ενός δήθεν σκανδάλου. Σήμερα σκέφτομαι περισσότερο τον φίλο μου, τον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος δεν έζησε για να χαρεί μαζί μας αυτήν την ιστορική απόφαση» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε μονολεκτικά: «Ίδωμεν».

* Με tweet, η Ντόρα Μπακογιάννη αφιέρωσε την αθωωτική απόφαση στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου, που «δεν άντεξε τη λάσπη γι' αυτήν την υπόθεση».

* «Σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη αποκατέστησε μια μεγάλη αδικία σε βάρος ακέραιων και έντιμων προσώπων της οικογένειάς μας, τα οποία στοχοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, έχοντας σπιλωθεί και απειληθεί με βάναυση ηθική και επαγγελματική εξόντωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Πελέκη, μετά την αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης είναι η απάντηση στα μεθοδευμένα χαλκεία και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την αθλιότητα, η οποία πήρε, επιτέλους, τέλος. Με αυτό το αίσθημα δικαίωσης επιστρέφουμε ως οικογένεια στην κανονικότητα της ζωής που μας στέρησαν τόσο άδικα όλα αυτά τα χρόνια. Οι συκοφάντες και οι αρωγοί τους, ας αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους. Αν έχουν…» καταλήγει.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την απόφαση αθώωσης όλων κατηγορουμένων της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης «εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στελέχη και βουλευτές της ΝΔ σχολίασαν την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου.

ΠΑΣΟΚ: Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ

«Η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ. Καραμανλής μιλάει. Όχι για τον διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δισ. ευρώ, αλλά για το Βατοπαίδι» τόνισε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τόσο τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου όσο και τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους, πλην αυτής του Κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική» σημειώνει.

ΚΙΔΗΣΟ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ;

Την αντίδραση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσαν οι πανηγυρισμοί -όπως αναφέρει- του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα αναφέρει:

«Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην Πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε...

Να επισημάνουμε στον κ. Καραμανλή ότι οι «παραπλανηθέντες Υπουργοί» του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται «παραπλανημένοι», αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι - υπάλληλοι «εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές» (της δικής του δηλαδή Κυβέρνησης).

Επίσης, ότι η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με την σημερινή απόφαση ότι είναι «δημόσια». Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα.

Οι επισημάνσεις αυτές ισχύουν και για όλους τους συμπανηγυρίζοντες, που σπεύδουν να μιλήσουν για φούσκα και δήθεν σκάνδαλο.

Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες.

Αυτά ως αρχή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass