Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ:

«Οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ παραμένουν»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 7:51
Να ζητήσουν συγγνώμη από στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, ζητά ο Θ. Ρουσόπουλος από στελέχη της ΝΔ. Να ζητήσουν συγγνώμη από στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, ζητά ο Θ. Ρουσόπουλος από στελέχη της ΝΔ.

Για «προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα από τη Μονή Βατοπεδίου», που δεν τελεσφόρησε, λόγω αντίδρασης της κοινωνίας και του τότε Συνασπισμού, κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

Οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ δεν παραγράφονται, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

»Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε "Συνασπισμού", επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για "γη και περιουσία" που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου».

* το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με την δικαστική απόφαση για το Βατοπαίδι, επισημαίνει ότι "για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια σε τέτοιες υποθέσεις δεν βγαίνει στο φως, στα πλαίσια αυτού του διεφθαρμένου συστήματος. Πολύ περισσότερο δεν αποκαλύπτονται και δεν αντιμετωπίζονται οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες παλιών και νέων κυβερνήσεων, οι οποίες διατηρούν άθικτο το καθεστώς μοναστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι κλπ να λυμαίνονται μεγάλες εκτάσεις, δάση, βουνά, λίμνες, παραλίες, ακόμη και με τίτλους προηγούμενων αιώνων."

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Την ελπίδα ότι «θα βρουν το θάρρος κάποια από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα ζητήσουν συγγνώμη από τα πρόσωπα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τα οποία σπίλωσαν σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στις συχνές συναντήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και διατύπωσε την ανησυχία του για τα εθνικά ζητήματα και ιδίως όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Είπε ότι θεωρεί «απολύτως απαραίτητη την εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση», απάντησε στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση Βατοπεδίου και σε όσους λένε γιατί δεν μιλάει ο Κώστας Καραμανλής. Τόνισε ότι δεν βλέπει άμεσα εκλογές, πιστεύει πως ο πρωθυπουργός θέλει να εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της κυβέρνησης, ενώ για τη δική του πολιτική διαδρομή σημείωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Σε ερώτηση ποιοι ευθύνονται για τη «σκευωρία», παρέπεμψε σε πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις καταγγελίες εκείνη την εποχή, ενώ παρατήρησε ότι «παραπλανήθηκαν» και δικαστικοί λειτουργοί.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν «προδότες» στο κόμμα της ΝΔ που πρωτοστάστησαν στις καταγγελίες για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Θα δείτε ότι υπήρξαν πολλά στελέχη της ΝΔ, τα οποία μίλησαν τότε. Ελπίζω κάποιοι από αυτούς να έχουν το θάρρος σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη από τους ανθρώπους που τους σπίλωσαν».

Χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα ανέφεραν σε χθεσινές ανακοινώσεις το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και υπογράμμισε: «Ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής Σχολής γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός, χωρίς φυσικό αυτουργό, ενώ μπορεί να υπάρξει φυσικός αυτουργός χωρίς ηθικό αυτουργό. Έρχεται να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι αφού δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, υπάρχει ηθικός αυτουργός του μη εγκλήματος, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του πατέρα του. Είναι τουλάχιστον ανοησίες αυτά τα οποία λέγονται από εκεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass