Δικάζεται γυμνασιάρχης για συγκάλυψη σεξουαλικής παρενόχλησης

Δημοσίευση: 11 Απρ 2017 8:40

ΑΘΗΝΑ

Για τις 11 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γυμνασιάρχη που κατηγορείται ότι κάλυπτε επιχειρηματία κυλικείου ο οποίος παρενοχλούσε 13χρονη μαθήτρια στη Λέσβο.

Ο γυμνασιάρχης κατηγορείται ότι αδιαφόρησε για τις καταγγελίες γονέων για την ανάρμοστη συμπεριφορά επιχειρηματία κυλικείου στο σχολείο που διευθύνει. Με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να παραμένει και να λειτουργεί την επιχείρηση του από την άνοιξη του 2012 έως και τα τέλη του Ιανουαρίου φέτος, όταν και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 13χρονης μαθήτριας την οποία όπως προέκυψε ενοχλούσε με μηνύματα και τηλέφωνα.

Μάλιστα στη δίκη αυτή ο γυμνασιάρχης είχε παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του.

Μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου οι αντιδράσεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Η ΕΛΜΕ Λέσβου με ανακοίνωσή της ζήτησε την απομάκρυνσή του από το σχολείο και τον χώρο της εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας τον ξανά και για ακραίες εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις. Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass