ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Αποκαλυπτήρια τον Ιούνιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

*Αμέσως μετά το Πάσχα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για ΟΤΑ *Κ. Αγοραστός: Να γίνει πράξη η Ελλάδα των περιφερειών

Δημοσίευση: 11 Απρ 2017 22:55

Τον Ιούνιο θα παρουσιάσει το Υπουργείο Εσωτερικών τις νομοθετικές ρυθμίσεις του για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»), προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης στη συνάντηση που είχε χθες με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας υπό τον πρόεδρό της κ. Κώστα Αγοραστό.

«Συμφωνήσαμε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ανταλλαγής απόψεων έτσι ώστε να είμαστε σε θέση περί τα μέσα του χρόνου να προχωρήσουμε σε κάποιες βαθιές, ριζικές θεσμικές αλλαγές του σημερινού θεσμικού πλαισίου που διέπει τους ΟΤΑ», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Π. Σκουρλέτης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε:

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, να γίνει δηλαδή πράξη η Ελλάδα των Περιφερειών προς όφελος των πολιτών».

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στη χθεσινή συνάντηση η Ένωση Περιφερειών κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών αναλυτικό υπόμνημα με αλλαγές και πρόσθετες διατάξεις για να συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Εσωτερικών («Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις»), το οποίο, όπως είπε ο κ. Π. Σκουρλέτης, βρίσκεται τώρα στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) και μετά τις διακοπές του Πάσχα θα εισαχθεί στη Βουλή.

Οι προτάσεις της ΕΝΠΕ αφορούν σε θέματα λειτουργικά των Περιφερειών, προσωπικού, αρμοδιοτήτων διάφορων Υπουργείων καθώς και σε σειρά ρυθμίσεων για δημόσιες συμβάσεις, δαπάνες και τη δημόσια περιουσία.

«Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών έρχεται να λύσει πάρα πολλά ζητήματα λειτουργικά, χρήσιμα θέματα που αφορούν στο προσωπικό των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ζητήματα που σχετίζονται με τις ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης), ενώ περιλαμβάνει και άλλες πάρα πολύ σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Σκουρλέτης.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε σε αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα, σε μια δύσκολη στιγμή, με λιγότερους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους στη διάθεσή μας», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός και εξήγησε:

«Το πολυνομοσχέδιο αίρει δυσλειτουργίες και «θολούρες» του «Καλλικράτη», περιλαμβάνει διατάξεις που κινούνται σε θετική κατεύθυνση και ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προτείνουμε σειρά αλλαγών και πρόσθετων ρυθμίσεων προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα των Περιφερειών».

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass