ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ

«Φωτιές» στη συγκυβέρνηση για το Αγιο Φως

Δημοσίευση: 14 Απρ 2017 8:50

ΑΘΗΝΑ

Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, που χαρακτήρισε «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη σημείωσε ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Άγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα».

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» αναφέρει η κ. Βάκη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ημερησία».

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα.

«Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΟ Δ. ΚΑΜΕΝΟΥ

 «”Ψευδοθαύμα” είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των “λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια”.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους…» », είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας στη δήλωση της Φωτεινής Βάκη του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass