ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΝΙΑΤΗ - ΣΠΙΡΤΖΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

«Γενίτσαρος από επιλογή για μία υπουργική καρέκλα»

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 7:20

ΑΘΗΝΑ

Δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Υποδομών εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Ο υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη ανοιχτά για τις δηλώσεις του σχετικά με το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό και την Αθηνών-Πατρών, το Πάσχα.

«Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μία υπουργική καρέκλα. Άρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου. Πέτυχε το αντίθετο. Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται» τόνισε σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μανιάτης.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι «παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, και έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους 500 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησής του από τα capital controls, είναι ο ίδιος υπουργός που τεμάχισε στα 8 τον άξονα «Πάτρα-Πύργος», για να τον αναθέσει τμηματικά στον κουμπάρο εργολάβο κ. Καλογρίτσα».

Συνέχισε την επίθεσή του δε, λέγοντας πως «είναι ο ίδιος που υπηρετεί το κόμμα που καταψήφισε τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, που στήριξε το κίνημα "δεν πληρώνω", αλλά οργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για έργα που δεν τους ανήκουν και που τα υπέσκαψαν σε κάθε τους στάδιο. Είναι το μόνο που τους απέμεινε μετά τις μηδενικές τους επιδόσεις, τόσο στον σχεδιασμό δημοσίων έργων, όσο και στη διαχείριση των δημοσίων συγκοινωνιών».

«Ο αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει όρια. Τώρα πια όμως όλοι τούς ξέρουν. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Άμεση απάντηση Σπίρτζη

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Χ. Σπίρτζης μετά τις κατηγορίες του Γ. Μανιάτη.

Ο κ. Σπίρτζης εύχεται στον κ. Μανιάτη «καλή συνέχεια στο ταξίδι του στον νεοφιλελευθερισμό» και τονίζει πως «αν ίσχυαν στο παραμικρό τα όσα ο υπουργός του Αντώνη Σαμαρά κ. Μανιάτης ισχυρίζεται, τότε θα γινόμουν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ή πρωθυπουργού αντίστοιχης πολιτικής τοποθέτησης, πράγμα που ήταν, είναι και θα είναι αδύνατο».

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε δε πως η παράταξη που τον ανέδειξε «είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στο χώρο των συμμαχιών με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, είναι εκεί που πάντα ήταν: στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο.

ΤΟ ΥΠ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Παράλληλα με οξύτατη κριτική στη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αλλά με σκωπτικό ύφος, απαντά το υπουργείο Υποδομών στην κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα για τους αυτοκινητοδρόμους.

Τους καταγγέλλει μάλιστα γιά «αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων που άφησαν πίσω τους».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών έφτασαν στο σημείο να κάνουν καταγγελίες «γιατί υπήρξε μποτιλιάρισμα κατά την έξοδο του Πάσχα ακόμη και το ότι έβρεξε ή και για το ότι δόθηκε το όνομα του Α. Παπανδρέου σε μία από τις σήραγγες».

Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για "μονταζιέρα" που λειτούργησε όλες αυτές τις ημέρες και παραθέτει στοιχεία και δημοσιεύματα για ανάλογα μποτιλιαρίσματα που έχουν συμβεί σε αντίστοιχες εορταστικές περιόδους σε χώρες του εξωτερικού.

Τονίζει επίσης ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων με ελάχιστα ατυχήματα κανένα θανατηφόρο στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου-Πατρών, Ιονίας Οδού, Μωρέα και Τεμπών-Πλαταμώνα.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη του ελληνικού λαού» τονίζοντας: «Δεν είμαστε όμοιοί τους, δεν θα γίνουμε ποτέ».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass