Κατάληψη στο γραφείο Σκουρλέτη

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2017 2:59

Κατάληψη στον 3ο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, όπου βρίσκεται το γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη, πραγματοποίησαν από τις 7 το πρωί, εργαζόμενοι στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στο κτίριο, ανάρτησαν πανό που γράφει «Kαμιά απόλυση συμβασιούχων. Φτάνει πια η κοροϊδία» και έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προαναγγείλει μπαράζ κινητοποιήσεων αυτήν την εβδομάδα, για το ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και την Τετάρτη σε κατάληψη όλων των γκαράζ των δήμων και θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συλλαλητηρίου, την ημέρα της απεργίας, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Η ΚΕΔΕ

Να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων και να μην κρύβεται κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Επίσης, τον καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους, με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Τις κινητοποιήσεις τους, πυροδότησε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική τυχόν μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την υποστήριξη του Α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης στο «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα τους» δήλωσε ο ίδιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass