ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Προκαταρκτική για τη μαγνητοφώνηση δίκης

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 15:22

ΑΘΗΝΑ Με εντάσεις και φορτισμένο κλίμα εξελίχθηκε ενώπιον του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου.

Η δίκη αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαΐου 2015, σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η διαδικασία διεξάγεται σε κλίμα έντασης, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν κατά τη διάρκεια της εξέτασης της κ. Νικολοπούλου αποκαλύφθηκε ότι φίλη της που βρισκόταν στο ακροατήριο μαγνητοφωνούσε με κινητό την όλη διαδικασία. Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα παραδέχθηκε ότι το κινητό ήταν δικό της, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του δημοσιογράφου να ζητήσουν την εφαρμογή του αυτοφώρου με τη σύλληψη της μηνύτριας και την κατάσχεση του τηλεφώνου, ώστε να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το περιστατικό καταγραφής της δίκης του Κ. Βαξεβάνη, που έγινε το πρωί στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείου. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε η φίλη της κ. Νικολοπούλου, η οποία φέρεται να κατέγραφε τη διαδικασία ενόσω κατέθετε η μηνύτρια στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας δεν προχώρησε σε καμία ποινική ενέργεια σε βάρος της γυναίκας, καθώς έχει ήδη κατασχεθεί το κινητό, το οποίο ανήκει στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι ακριβώς έχει καταγραφεί. Μετά τη διενέργεια της έρευνας που θα διαπιστώσει αν πράγματι υπήρξε παράνομη καταγραφή της διαδικασίας, η Εισαγγελία θα αποφανθεί αν θα κινηθεί ποινικά σε βάρος της κ. Νικολοπούλου και της φίλης της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass