Απαλλαγή Σαββαΐδου για το «πάγωμα» προστίμου σε εταιρεία

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 15:29

ΑΘΗΝΑ Απαλλάσσεται η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου από την κατηγορία που τη βάρυνε ως προς την εταιρεία Gennet, υπόθεση για την οποία είχε αποπεμφθεί από τον θώκο της, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το 2015.

Με σχετικό βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών την απήλλαξε από την κατηγορία σε -βαθμό κακουργήματος- της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση της κ. Σαββαΐδου να «παγώσει», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρία GENNET. Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε και ο κύριος μέτοχος της εν λόγω εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη, που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017. Αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο, καθώς δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass