ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Υποχρέωσή μου να συνομιλήσω με τον ισοβίτη

* Αδωνις: Γιατί ο κ. Τσίπρας πριν τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ είδε τον κ. Μαρινάκη;

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2017 16:06

ΑΘΗΝΑ

"Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη", ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σημείωσε ότι "η υπόθεση του Noor1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας".

Όπως υποστήριξε, "η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών", συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι "υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει".

 Ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι "ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως φαγωθεί, όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση".

Αρχίζοντας την ομιλία του, τόνισε: "Η αντιπολίτευση αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει στην Ελλάδα. Έρχεται σήμερα εδώ η αξιωματική αντιπολίτευση και ταυτίζεται με έναν επιχειρηματία, που δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας. Εμπλέκεται στο Noor1, σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος και παράλληλα υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη, όπου δύο φορές οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν δηλώσει αποχή".

"Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο θέμα δικαστικό, αλλά και κοινωνικό. Όταν εξομολογείται στον δημοσιογράφο ότι κινδυνεύει η ζωή του (σ.σ.: ο Γιαννουσάκης), ζητά από την πολιτεία να τον προστατεύσει. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο. Το πρόσωπο που εμπλέκει ο ισοβίτης είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικής ομάδας. Ενημερώθηκα ότι ο πολιτικός έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με ισοβίτη και δικαίωμα να το πράξει όταν κινδυνεύει η ζωή του", επισήμανε.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Καμμένος, είπε: "Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη. Ανοίξετε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Το καθήκον μου είναι να προστατεύω τον μάρτυρα, όταν μου λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Είστε και εσείς μέσα σε αυτούς που έχουν μαζέψει πολλά χρόνια φυλακή και κάποια στιγμή θα τα κάνουν".

Ο ΑΔΩΝΙΣ

"Δεν συζητάμε για το αν ο Καμμένος ήθελε να βρει την αλήθεια, αλλά για το αν προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει στην εξουσία τον Τσίπρα", δήλωσε, κατά την πρωτολογία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Σήμερα δεν μιλάμε για το Noor1. Πάμε να μιλήσουμε για αυτά που ξέρουμε, ότι δηλαδή μίλησε με τον ισοβίτη", τόνισε.

"Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσία", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και υποστήριξε, ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

"Υπενθυμίζω δηλώσεις σας για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε πληρωμένο εκτελεστή χαρακτήρων. Έγινε κήρυκας κάθαρσης τώρα. Ο κ. Καμμένος μας είπε ότι πράγματι μίλησε, αλλά για να του ζητήσει να πει την αλήθεια. Από τους λογαριασμούς προκύπτει ότι ο υπουργός μίλησε 21 λεπτά σε 12 διαφορετικές συνομιλίες και SMS, τι ακριβώς είχατε να πείτε; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή τον δικό σας λογαριασμό για να δούμε αν μιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη", πρόσθεσε.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε εμφατικά: "Τι λέγατε στον ισοβίτη δώδεκα φορές που τον πήρατε τηλέφωνο;".

"Αν έχετε μιλήσει με τον Χριστοφορίδη, πάει να πει ότι εσείς τον βάζατε να τα λέει αυτά για την ενοχοποίηση του Μαρινάκη. Έχετε εσείς την αρμοδιότητα να καθορίζετε ποιος εισαγγελέας θα πάει και τι ώρα; Θα τα δούμε όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές σας γραμμές. Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις ενέργειές σας; Αν τον ενημερώσατε, γιατί ο κ. Τσίπρας πριν τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ είδε τον κ. Μαρινάκης; Δεν είχατε διάθεση να προστατέψετε τον πρωθυπουργό από έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου; Δεν πήγατε στον εισαγγελέα. Επιλέξατε να πάρετε τηλέφωνο 12 φορές. Τι του λέγατε 12 φορές;", τόνισε.

Κατόπιν διερωτήθηκε: "Δώσατε τη μία από τις τηλεοπτικές άδειες στον Βαγγέλη Μαρινάκη που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και αυτό το θεωρείτε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου;"

Και συνέχισε: "Απαντήστε τι λέγατε με τον Γιαννουσάκη. Ποιος έδωσε άδεια να φτάσει εισαγγελέας εκεί και ποιος άνοιξε τη φυλακή στις 12 το βράδυ; 'Ήταν ενήμερος ο κ. Τσίπρας;"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εν τω μεταξύ ως προς τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, η δικογραφία, όσον αφορά στις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη, σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, θα διαβιβαστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή.

 Αντίθετα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass