Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:

«Είμαστε σε πορεία εξόδου από την κρίση»

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 15:16

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την εκτίμηση ότι «η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της Ιονίας Οδού.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης, ενώ φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια.
«Επισημάνω ότι η συμβολή της Ιόνιας Οδού στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα μεγιστοποιηθεί εάν ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη σύνδεση με Πρέβεζα και Αγρίνιο.
«Στο επόμενο διάστημα θα ξαναεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».
«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και του τουρισμού για τα Γιάννενα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «εκ των πραγμάτων τα Γιάννενα γίνονται κόμβος και μέσω του αεροδρομίου» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα για τις εγκαταστάσεις του ανεφοδιασμού και θα έρχονται πτήσεις τσάρτερ για ανεφοδιασμό».
«Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση», είπε ο Αλέξης Τσιπρας και αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.
ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΕ 3,5 ΩΡΕΣ
Ο χρόνος για να φτάνουν οι οδηγοί από την Αθήνα στα Ιωάννινα μειώθηκε στις 3,5 ώρες με την αποπεράτωση της Ιονίας Οδού που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, όνειρο άπιαστο για τους κατοίκους της Ηπείρου μέχρι πρόσφατα. Πλέον από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα ένα αυτοκίνητο φτάνει περίπου σε 1 ώρα και 40 λεπτά.
Ωστόσο το κόστος είναι «τσουχτερό», αφού για ένας οδηγός ΙΧ θα πρέπει να πληρώνει διόδια συνολικά 37,25 ευρώ για ένα ΙΧ. Απ' αυτά τα 12,5 ευρώ είναι για τη χρήση της Ιονίας Οδού, 13,3 ευρώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και τα υπόλοιπα για την Ολυμπία Οδό.
Η Ιονία Οδός, συνολικού μήκους 196 χλμ, έχει τέσσερις μετωπικούς σταθμούς διοδίων: Κλάκοβο, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο. Έχει επίσης άλλους πέντε πλευρικούς: Γαυρόλιμνη, Μεσολόγγι, Κουβαράς, Άρτα, Γοργόμυλο.
Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Βολές προς την αντιπολίτευση, για την κριτική στάση της και τις αποδοκιμασίες απέναντι στις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση, για την ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα της Δυτικής Ελλάδας, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητόδρομου «Ιόνια Οδός». Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο πνοής που παραδίδεται στη Δυτική Ελλάδα.
Ειδικότερα ο υπουργός, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο έργο ανέφερε: «Θα ήθελα όμως, επειδή τα 2,5 χρόνια που πέρασαν έχουμε ακούσει πολλά, να ζητήσω συγγνώμη για όσους απογοητεύσαμε, όταν διαλαλούσαν το 2015 ότι δεν θα ξεκινήσουν τα έργα. Για όσους διαλαλούσαν στη συνέχεια ότι δε θα ολοκληρωθούν τα έργα. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, για όσους επικαλούνταν πριν λίγο καιρό, ότι δε θα τα καταφέρουμε και ότι στο τέλος τα τελείωσαν εκείνοι, κι εμείς κάνουμε βόλτες για να κόψουμε κορδέλες. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, γιατί κόψαμε 1 δισ. ευρώ περίπου από τους 4 και 1/3 αυτοκινητόδρομους από τις αποζημιώσεις, για την ακρίβεια 900 εκατομμύρια, όταν για 330 εκατομμύρια κόπηκαν οι συντάξεις και ανέβηκαν οι εισφορές. Και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που θα συνεχίσουμε αυτά τα έργα και θα κάνουμε και τα ηλεκτρονικά διόδια, - και μιας που είμαστε "υπεύθυνοι" απ' ό,τι διάβασα σήμερα σε αρκετές αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, ότι φταίμε και για τα διόδια της γέφυρας Ρίο- Αντίρριο και για όλα τα υπόλοιπα, των δρόμων που εγκαινιάζουμε».
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
* «Σήμερα είχαμε εδώ την Ελλάδα του λαϊκισμού, της μικροψυχίας, της αερολογίας» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μετά το τέλος των εγκαινίων του νέου αυτοκινητόδρομου «Ιονία Οδός».
* Για παλαιοκομματικές λογικές και ψέματα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων της Ιονίας Οδού. Ο κ. Μανιάτης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να αφήσει την προπαγάνδα εάν θέλει να είναι ειλικρινής με τους Έλληνες πολίτες.
* «Όταν ο πρωθυπουργός επαναφέρει την μπαγιάτικη και χρεοκοπημένη προπαγάνδα των "μεγάλων έργων", που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν κατά κόρον οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη απάτη είναι το αφήγημα της δήθεν "δίκαιης ανάπτυξης"» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στα εγκαίνια τμήματος της Ιονίας Οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass