ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ

Θεοδωράκης, Καμίνης υπέρ της ψηφοφορίας από απόσταση

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 15:21

ΑΘΗΝΑ

«Το σημαντικό είναι να δίνεις απαντήσεις για τα προβλήματα της χώρας. Δεν θέλουμε ένα κόμμα για να βολέψουμε τους κολλητούς μας. Θέλουμε ένα κόμμα για να κυβερνήσουμε αύριο», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Παύλο Τσίμα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3.

Απαντώντας στα πολλά ερωτήματα των ακροατών για την ψηφοφορία που θα αναδείξει τον ηγέτη του νέου προοδευτικού Κινήματος ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός: «Ο φοιτητής που βρίσκεται στη Βέρνη ή στο Εδιμβούργο θα πρέπει να μπορεί να ψηφίζει από τον υπολογιστή του. Με την ταυτότητά του και την πιστωτική του κάρτα θα ταυτοποιείται ηλεκτρονικά και θα παίρνει έναν κωδικό για να μπορεί να ψηφίσει. Μερικοί ζητούν οι φοιτητές να πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως μια εβδομάδα πριν για να πάρουν τον σχετικό κωδικό. Γελάνε οι νέοι μας με αυτή την πρόταση. Είναι σαν να λέμε "θα μου στείλεις email, αλλά πριν θα πρέπει να μου το φέρεις και τυπωμένο σε χαρτί"».
Προφανώς, όπως είπε, θα υπάρχει και η κλασική ψηφοφορία όπου θα μπορεί ο καθένας με την ταυτότητα του να πηγαίνει στο δημαρχείο ή στο καφενείο και να ψηφίζει. Οι κάλπες θα είναι ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένες, ώστε να μην μπορεί κάποιος να ψηφίζει και να ξαναψηφίζει. Όσοι θέλουν θα δηλώνουν μέλη του νέου φορέα και όσοι θέλουν θα δηλώνουν φίλοι. Τα στοιχεία όσων ψηφίσουν δεν θα δημοσιοποιούνται και οι κατάλογοι με τους φίλους θα καταστρέφονται με την ευθύνη του Νίκου Αλιβιζάτου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το όραμά του για τον νέο φορέα εμπεριέχει «μεγάλη δόση νέου μαζί με λίγο καλό παρελθόν» και ανέφερε ως παράδειγμα την «επανάσταση ΑΣΕΠ» που προώθησε το 1994 ο Σάκης Πεπονής.
Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ
Θέμα δημοκρατίας και μεγάλο βήμα της δημοκρατικής παράταξης χαρακτηρίζει ο Γιώργος Καμίνης την ηλεκτρονική ψηφοφορία, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου που θα επιχειρήσει να κάμψει τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για την υλοποίηση της.
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα τονίζει ότι «το κύρος και η αξιοπιστία της επιτροπής Αλιβιζάτου μαζί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι δύο γεγονότα πρωτόγνωρα για την πολιτική στην Ελλάδα» καθιστούν «καινοτόμες και μοναδικές τις εξελίξεις στη δημοκρατική παράταξη» και καταλήγει λέγοντας: «θα τις διαφυλάξουμε».
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ
Κατά της άμεσης σύμπτυξης των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σε ενιαίο φορέα, τάσσεται το ΚΙΔΗΣΟ σε ανακοίνωσή του. Μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, όπου θα καθοριστεί η στάση του στη διαδικασία εκλογής, το ΚΙΔΗΣΟ λέει όχι στη διάλυση των κομμάτων που παίρνουν μέρος στο εγχείρημα. Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass