ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ

Δεν κατεβαίνει ο Γιώργος, «παρών» από Οδυσσέα

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2017 16:10

ΑΘΗΝΑ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (φωτ.) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Μαζί να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης μιας νέας πορείας, απέναντι στα ψέματα και το λαϊκισμό. Μαζί να διαμορφώσουμε την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που θα προτείνουμε στον ελληνικό λαό. Να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα συμφωνία με τους πολίτες της χώρας», αναφέρει και προσθέτει ότι «πρώτοι εμείς, με το παράδειγμά μας, τις παλιές νοοτροπίες και πρακτικές, ώστε ο κόσμος να πιστέψει στο όραμα της δίκαιης κοινωνίας με ενιαίους κανόνες για όλους. Να ονειρευτούμε και να δουλέψουμε για την Ελλάδα του 2030».
Ακόμη ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει ότι η συμμετοχή είναι προσωπικό δικαίωμα, αλλά και προσωπική υποχρέωση του καθενός κι όλων, μπορεί να αλλάξει τα πάντα και να βγάλει τη χώρα μας από το αδιέξοδο. «Μόνο έτσι η δύναμη του ενός γίνεται δύναμη όλων. Η ίδρυση της μεγάλης, Δημοκρατικής Προοδευτικής μας Παράταξης, αποτελεί εθνικό γεγονός, που θα βάλει τέλος στην καταστροφική πορεία, στην οποία μας οδηγούν οι επιλογές Τσίπρα-Καμμένου» υπογραμμίζει, σημειώνοντας την αναγκαιότητα «να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ ως τον άλλο πόλο κυβερνητικής πρότασης». Και καταλήγει σημειώνοντας: «Σήμερα ζητώ τη στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου εκπροσωπώντας τη νέα γενιά ευθύνης της παράταξης, που παρέμεινε όρθια στα δύσκολα και τίμησε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Με εμπιστοσύνη και συμμετοχή. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών και ξεκαθάρισε τη στάση του κατά τη συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. «Ξέρω ότι πλανάται το ερώτημα για τη δική μου στάση στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές αυτής της νέας προσπάθειας, της Συμπαράταξης. Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και δήλωσε ότι θα είναι «στρατιώτης» και «εγγυητής» της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση» είπε ο κ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν τοποθετήσεις από στελέχη που κάλεσαν τον κ. Παπανδρέου να κατέβει στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ή να ορίσει κάποιον άλλον υποψήφιο από το ΚΙΔΗΣΟ. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «κάθε διαδικαστική λεπτομέρεια στην εκλογική διαδικασία για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετίζεται με την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης. Και πρόσθεσε ότι το κλίμα αυτό θα συμβάλει ώστε να διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες ένας ουσιαστικός διάλογος, με εναλλακτικές θέσεις και προτάσεις για τη μετατροπή των αξιακών προτεραιοτήτων μας σε πολιτικές πρωτοβουλίες και πράξεις. Συνακόλουθα θα βοηθήσει και στην αναζωογόνηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες». Υπογράμμισε ότι «στις σύγχρονες δημοκρατίες, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο από τα αποτελέσματα της κάλπης, ούτε απλώς με τη συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα, αλλά από τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών».
Επανέλαβε τη θέση του ΚΙΔΗΣΟ για πολυκομματικό φορέα «μέχρι να επικρατήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα και τους φορείς» όπως είπε, και επεσήμανε το διακύβευμα για τη χώρα :«Οι αιτίες που προκάλεσαν την ελληνική κρίση, αλλά και όσα επακολούθησαν, δείχνουν ότι η χώρα και οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν αν δεν γίνουν ιστορικής σημασίας δομικές αλλαγές, στη λειτουργία του κράτους, των θεσμών, των κομμάτων, τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, πολιτείας και πολιτών».
Τέλος, σχολίασε αιχμηρά το πρόσφατο άρθρο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επιχείρησε να οικειοποιηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να γίνει Ανδρέας. Θυμάμαι και τον κ. Καραμανλή, να το έχει προσπαθήσει. Μόνο που η όλη υπόθεση δεν είναι για γέλια. Είναι μια προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία. Μια ιστορία, στην οποία οι δύο σημερινοί πρωταγωνιστές ήταν απέναντι».
Ο Ι. ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κατέθεσε χθες ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης. «Σήμερα κατέθεσα επίσημα στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο την υποψηφιότητά μου για επικεφαλής του νέου Κινήματος της προοδευτικής παράταξης, που φιλοδοξώ να καταστήσει τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων της πατρίδας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass