Ο Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»:

Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον τηρούνται όλοι οι όροι

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 15:58

ΑΘΗΝΑ

Αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαιτησία με την Ελληνικός Χρυσός για το μέλλον της επένδυσης στη Χαλκιδική, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δελτίο του Σκάι.

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για σημαντική επένδυση και πρόσθεσε: "Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα", υπενθυμίζοντας ότι η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια.
Επανέλαβε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60 % του υποέργου των Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εταιρία δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Χαρακτήρισε τέλος χωρίς ουσία και περιεχόμενο την προχθεσινή τοποθέτηση της εταιρίας περί τελεσιγράφου, τονίζοντας ότι το υπουργείο δεν πολιτικολογεί αλλά συνεχίζει να λειτουργεί θεσμικά και να αντιμετωπίζει την επένδυση με θεσμικό τρόπο. "Και η εταιρία φαντάζομαι στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά", κατέληξε ο υπουργός.
«ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ»
«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλα Γεροβασίλη.
Η υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα της Eldorado Gold τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα».
Η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι όποιος θέλει να κάνει μια επένδυση «δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό, υπάρχουν ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε».
«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΙΚΙΛΙΑ
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των Σκουριών εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως ο πρωθυπουργός μιλά για επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα τις διώχνει -στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική- προσθέτοντας πως η κυνική μεταμόρφωσή του Αλέξη Τσίπρα σε φίλο των επενδύσεων, κράτησε μόλις μια μέρα.
«Το μόνο που τον νοιάζει είναι λίγοι μήνες ακόμη στην καρέκλα του πρωθυπουργού, σε βάρος των πολιτών. Σκουριασμένα μυαλά που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Οφείλουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να μεταβάλουν τη στάση τους» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass