Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

«Φέρνει 4ο μνημόνιο…»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2017 16:21

ΑΘΗΝΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που συζητά για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει νέο μνημόνιο».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προτείνει και θα δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 και ότι δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για 4ο μνημόνιο.

* Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αναφέροντας ότι «δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης παραμένει σταθερά αδιόρθωτος», σημειώνοντας: «Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του "βγήκαν", σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη».

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι με την ομιλία του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επέμεινε συντηρητικά.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην ομιλία του πρωθυπουργού, την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ, εξαφάνισε ως δια μαγείας τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Φαίνεται ότι δεν τον αφορούν. Χθες ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά».

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης «εξήγγειλε ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελος της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες».

«Είναι η ώρα για την μεγάλη Κεντροαριστερά. Για την ανάπτυξη για όλους. Για πραγματικά προοδευτικές λύσεις» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΑΝΕΛ

«Χάντρες και καθρεφτάκια επιχείρησε να μοιράσει από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών θα κοκκίνιζε από ντροπή» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών για όλους και επιπλέον αφορολόγητο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, παράλληλα με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων - αν βεβαίως καταφέρει να πείσει, όπως είπε, τους εταίρους - χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα υλοποιήσει και από πού θα βρει τα χρήματα».

«Προφανώς, θα τα αντλήσει από τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απόλυτη φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης, των εργαζομένων» προσέθεσε.

«Ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε πολύ καλά το "όραμα" του κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα: Θέλει να την ξεπουλήσει όσο-όσο και γρήγορα μάλιστα και να την καταστήσει τον πλέον ασφαλή παράδεισο για τους συστηματικά φοροδιαφεύγοντες και όσους εμπλέκονται στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ. Υποσχέθηκε, άλλωστε, ξεδιάντροπα την οριστική παραγραφή και την απόλυτη ασυλία όσων εμπλέκονται σε αυτές τις λίστες. Να μη βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα του κάνουν το χατίρι» αναφέρει ακόμα στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, καταλήγοντας:

«Υ.Γ: Δεν μας εξέπληξε καθόλου το ότι κάλυψε απόλυτα τον ακροδεξιό αντιπρόεδρό του. "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει". Να τον χαίρεται…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass