ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ

Όλα της ψήφου δύσκολα…

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 16:02

ΑΘΗΝΑ
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη, για σήμερα Τετάρτη, συνεδρίαση της επιτροπής υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διαδικασία ανάδειξης προέδρου για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.


Η συνεδρίαση της επιτροπής αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας και οι λόγοι της αναβολής έχουν να κάνουν με τις απαντήσεις που φαίνεται να μην έχει λάβει μέχρι στιγμής η επιτροπή Αλιβιζάτου από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχε τις προηγούμενες ημέρες ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να αποφανθεί ότι μπορεί να τη διασφαλίσει πλήρως.
Σημειώνεται ότι το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει διχάσει τους συμμετέχοντες στην διαδικασία εκλογής προέδρου, με κάποιους να την επιθυμούν σε ανοιχτό πλαίσιο χωρίς περιορισμούς και άλλοι να ζητούν να γίνει προηγουμένως εγγραφή του ενδιαφερόμενου για την παραλαβή του μυστικού κωδικού pin, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες εκλογής.
Στην πρώτη «ομάδα» βρίσκονται οι υποψήφιοι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης, ενώ από την πλευρά η Φώφη Γενηματά συμφωνεί με το να στηθούν και ηλεκτρονικές κάλπες μαζί με τις συμβατικές, ωστόσο εμφανίζεται ανυποχώρητη για αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερομένων, προκειμένου να παραλάβουν τον μυστικό κωδικό pin, που θα τους επιτρέψει να ψηφίσουν -τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό- από τον υπολογιστή ή το τάμπλετ τους.
Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής σκέψεις και της απεμπλοκής από τις διαχωριστικές γραμμές της αριστεράς και της δεξιάς σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λύσεις. Αυτήν τη στιγμή τα προβλήματα της χώρας είναι μεγαλύτερα από τις διαχωριστικές αυτές γραμμές. Χρειαζόμαστε λογικές και τολμηρές πολιτικές λύσεις. Να λύσουμε τα προβλήματα με τολμηρές επεμβάσεις, να δανειστούμε λύσεις είτε από την κεντροαριστερή, είτε από την κεντροδεξιά σκέψη» ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κατά την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Best TV της Μεσσηνίας.
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μπλοκάρισμα των επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας, ενώ για την προσωπική του εμπειρία μετά από τρία χρόνια στο Ποτάμι σημείωσε πως έχει πάρει τα μαθήματά του από την πολιτική και πιστεύει πως μπορεί να συγκροτηθεί ένα ισχυρό προοδευτικό κίνημα που θα κυβερνήσει τον τόπο με διαφάνεια, για το κοινό καλό και όχι το καλό των κομματικών φίλων.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στη διαδικασία για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει οι πολίτες να βγάζουν τις ηγεσίες των κομμάτων κι όχι αυτές να βγαίνουν από κάποιες κομματικές συναντήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass