Αποσύρθηκε η τροπολογία

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 16:16

Αργά το βράδυ αποσύρθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έπειτα από την αντίδραση τόσο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής, απέσυρε την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δώσει χρόνο σε όσους διαφωνούν για να την μελετήσουν και θα την επαναφέρει τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη τροπολογία συμπληρώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 758) και παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης ανάκλησης ή μεταρρύθμισης οριστικής απόφασης εκουσίας δικαιοδοσίας και μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «γελοιότητες όσα ακούστηκαν από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, ότι έτσι επιβάλουμε την αναγνώριση τουρκικών σωματείων στην Θράκη» και διευκρίνισε ότι η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει θετική απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα εθνικά δικαστήρια τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass