ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συλλήψεις και τραυματισμοί στην πορεία για τον Φύσσα

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 16:13

ΑΘΗΝΑ

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Δραπετσώνα μετά την πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ζημίες σημειώθηκαν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και το Αγρίνιο.
Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το πρωί και οι επτά προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Δραπετσώνα καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ συνελήφθη ένας 42χρονος στη Θεσσαλονίκη. Τραυματίες  είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί. Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.
Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία. Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου, όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στον δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, καθώς και οι οπερατέρ Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.
Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έριξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass