ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ 60 ΤΟΥ

Πέθανε ο γ.γ του Υπ. Παιδείας Γιάννης Παντής

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 15:40

ΑΘΗΝΑ
Απεβίωσε ο γενικός γραμματέας του Υπ. Παιδείας, Γιάννης Παντής. Εχοντας αφήσει το στίγμα του στο Υπουργείο Παιδείας, η είδηση του θανάτου του Γιάννη Παντή προκάλεσε βαθιά συγκίνηση σε όλο το προσωπικό του υπουργείου και όχι μόνο στην ηγεσία του.

Ηρθε σε μια δύσκολη περίοδο στο υπουργείο και ανέλαβε όχι μόνο το βάρος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και τη διαχείριση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, ένα έργο ιδιαίτερα μεγάλο και «με αχαρτογράφητες πτυχές», όπως ακριβώς και το μεταναστευτικό.
Ο Γιάννης Παντής, 60 ετών, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 18 Μαΐου και νοσηλευόταν μέχρι σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ηταν καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Είχε αναλάβει γενικός γραμματέας μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Παιδείας από τον Νίκο Φίλη, τον Σεπτέμβριο του 2015. «Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή. Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος», ανέφερε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, προσθέτοντας: «Η πορεία του, οι επιλογές του, η στάση του στη ζωή θα αποτελούν παραδείγματα άσκησης του ακαδημαϊκού λειτουργήματος και της πολιτικής με καθοριστικά προτάγματα την ηθική και την αποτελεσματικότητα. Ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για την εκπαίδευση και πρωτοπόρος στην εισαγωγή καινοτόμων οικολογικών δράσεων στο Πανεπιστήμιο. Με το πάθος του αυτό άφησε παρακαταθήκες πολλές ακόμη και σε όσους δεν τον γνώρισαν προσωπικά αλλά ως επισκέπτες στο Υπουργείο θα βλέπουν για πάντα τα έργα που με τόσο πάθος ο Γιάννης φρόντισε να κοσμήσουν τον χώρο του Υπουργείου, ανασύροντάς τα από τα υπόγεια της Σχολής Καλών Τεχνών. Το Υπουργείο Παιδείας είναι φτωχότερο χωρίς αυτόν. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συμμετέχω στη μεγάλη θλίψη τους». Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass