ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

«Αθέατη γενοκτονία στην Ελλάδα»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 15:37

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «Ενώ η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, σε ένα άλλο πεδίο (πολύ πιο θεμελιώδες) συντελούνται διεργασίες οι οποίες θα αλλάξουν μεσοπρόθεσμα την πληθυσμιακή της υπόσταση.

Η μία διεργασία είναι η εν εξελίξει και πλέον επιταχυνόμενη δημογραφική της κατάρρευση, και η άλλη είναι η αθρόα είσοδος μεταναστών και προσφύγων, φαινόμενο το οποίο θα μας συνοδεύσει τις επόμενες δεκαετίες».
Όλα τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από την ηγεσία της ΑΣΠΕ και από τους Συλλόγους Πολυτέκνων, που είναι μέλη της, ενώ θα τεθούν στη διάθεση της συσταθείσης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος.
Καθολικό αίτημα όλων των συνέδρων είναι: «Να παραμείνουν άθικτες, στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα, οι διατάξεις του άρθρου 21 του ισχύοντος Συντάγματος, οι οποίες παρέχουν προστασία στον γάμο, τη μητρότητα, την παιδική ηλικία και ιδιαίτερη προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ υποχρεώνουν την Πολιτεία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει δημογραφική πολιτική.
Η Πολιτεία να προβεί άμεσα στη λήψη δημογραφικών κινήτρων – μέτρων, πολλά από τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος, για την ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδος και της αθέατης γενοκτονίας».
Στη φωτογραφία φαίνονται από αριστερά οι κ.: Π. Γκουντελάκης πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων, Χρυσόγελος Εμμ. γεν. γραμμ. ΑΣΠΕ και Παπανικολάου Κων. γεν. γραμμ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass