«Κρυφτούλι» για F16 , υποψίες για συμφωνία με Σαουδική Αραβία

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 17:14

ΑΘΗΝΑ

Την αντίδραση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου προκάλεσε η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι βλέπει κάτι σάπιο στην συμφωνία για την αναβάθμιση των F16.

Σε tweet του ο Πάνος Καμμένος αναφέρει: «Αφού η Ντόρα βλέπει κάτι σάπιο στη διακρατική συμφωνία για τα F16, σταματώ κάθε διαδικασία έως καταθέσει στην επιτροπή με παρόντα τον Πρέσβη των ΗΠΑ».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τα F16 και εκτιμά ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Εν τω μεταξύ απαντήσεις από τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο Αμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει το θέμα εξαιρετικά σοβαρό και γι' αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα σχετική ερώτηση στην Βουλή. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέδδος κατέθεσε ήδη ερώτηση.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται πως από το δημοσίευμα φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, κάτι που ρητά απαγορεύεται από το νόμο, ενώ σημειώνεται πως, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Αμύνας Πάνος Καμμένος διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού -παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων- επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας συνομιλώντας απευθείας γι' αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας.

Η ΝΔ καλεί τους κυρίους Καμμένο και Τσίπρα να απαντήσουν, «ποιος ήταν ο -κατά το δημοσίευμα- μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες».

Επίσης, τους καλεί να απαντήσουν αν ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει τη διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα καθώς και το ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στις 17 Ιουνίου 2017.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει το θέμα εξαιρετικά σοβαρό και γι' αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass