ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ποια έργα θα χρηματοδοτήσει η δωρεά Νιάρχου των 200 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 17:25

ΑΘΗΝΑ

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «Στηρίζοντας την Υγεία» του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", παρουσιάστηκαν σήμερα σε συζήτηση που εντάχθηκε στη σειρά εκδηλώσεων του ιδρύματος «Διάλογοι».
Το πρόγραμμα αφορά μεγάλη δωρεά στον χώρο της υγείας, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, την οποίο είχε ήδη ανακοινώσει το ίδρυμα, αλλά χθες παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές της, μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που από την πρώτη κιόλας στιγμή, είχε χαιρετήσει τη δωρεά αυτή που δίνει σημαντική ανάσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η δωρεά θα διατεθεί για την ανέγερση 2 καινούργιων νοσοκομείων, μιας σχολής νοσηλευτών, νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, 143 ασθενοφόρα και πτητικό στόλο για αεροδιακομιδές.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Α. Δρακόπουλος, τόνισε στην ομιλία του ότι "η δωρεά γίνεται πράξη και παραδίδεται στους Έλληνες πολίτες χάρη στον Σταύρο Νιάρχο".
Υπενθυμίζεται πως, σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΝ, το ίδρυμα ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 την πρόθεσή του να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου νοσοκομείου παίδων στη Θεσσαλονίκη, την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής, καθώς και την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.
Στο πλαίσιο της ίδιας δωρεάς, το ΙΣΝ προτίθεται να καλύψει το κόστος αγοράς 3 PET/CT προκειμένου να διατεθούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και της αγοράς μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων. Επιπλέον, το ΙΣΝ εξετάζει την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους ιατρούς, αναφορικά με την αντιμετώπιση του τραύματος, καθώς και προγραμμάτων καταγραφής, παρακολούθησης και παρέμβασης αναφορικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass