ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ

Εγγραφα Λοβέρδου «καίνε» τον Καμμένο

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 16:10

ΑΘΗΝΑ

Έγγραφα για την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου και του Βασίλη Παπαδόπουλου κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με αυτά προκύπτει ότι μέχρι και το πρωί της υπογραφής της συμφωνίας η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) δεν αναγνώριζε τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εξουσιοδοτημένο να υπογράψει τη διακρατική συμφωνία αλλά μόνο ως πληρεξούσιο για τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος, στις 12 Ιουνίου 2017 η ΓΔΑΕΕ ενημερώνει ότι, για να υπογραφεί η συμφωνία, πρέπει να οριστικοποιηθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι νόμιμος αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Την επομένη ημέρα, 13 Ιουνίου 2017, στις 8:00 φεύγει email από τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ριάντ, Ηλία-Ανδρόνικο Κλουβάτο, με το οποίο ενημερώνει τη ΓΔΑΕΕ ότι οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δηλώνουν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εκφράζουν την επιθυμία για συνομιλίες «Government to Government», δηλ. μεταξύ κυβερνήσεων.
Παρά το ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Λοβέρδος, αποφασίζεται με διαδικασίες-εξπρές να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στις 11:00 της ίδιας ημέρας, δηλαδή τρεις ώρες μετά το ενημερωτικό email, γίνεται σύσκεψη στην έδρα της ΓΔΑΕΕ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στις 16:00 της ίδιας ημέρας ο Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ ζητά να του στείλουν δύο αντίγραφα της Διακρατικής Συμφωνίας με τους Σαουδάραβες. Σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος, οι αξιωματικοί της ΓΔΑΕΕ στέλνουν με στρατιωτικό όχημα τα αντίγραφα στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παραδίδουν τα έγγραφα στα χέρια του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ο οποίος φέρεται να ενημερώνει τον διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ) (σ.σ. πρόκειται για τον ταξίαρχο που παραλίγο να συλληφθεί από στρατονόμους στο γραφείο του κ. Καμμένου στις 30.8.2017) ότι τους περιμένει μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J για να τους μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη.
Εκεί τους περιμένει ο κ. Παπαδόπουλος για να υπογράψουν τη Διακρατική Συμφωνία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΔ
Νέα ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με τον «μεσάζοντα» Παπαδόπουλο και την «τιμωρία» του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλο και στη συνέχεια ακυρώθηκε η μετάθεσή του στο Λονδίνο.
Παράλληλα, ζητούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να καταθέσει στην Βουλή την εξουσιοδότηση του φερόμενου ως μεσάζοντα από τη Σαουδική Αραβία και ερωτούν μεταξύ άλλων γιατί η περιβόητη διακρατική συμφωνία υπεγράφη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Ερώτηση σχετικά με την υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία κατέθεσε η ΝΔ, ρωτώντας τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αν παρείχε την σχετική εξουσιοδότηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass