Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ:

Υποδειγματική η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 18:25

Την ολόθερμη στήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στην προσπάθεια για την εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε - περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες στη

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου στη Λευκωσία.
Στο πλαίσιο της συνέλευσης ο κ. Κ. Αγοραστός είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον πρώην πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ηλία Φωτόπουλο, τον πρόεδρο Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Ανδρέα Βύρα, δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού.
Στη Συνέλευση παρέστη και απηύθηνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Στην ομιλία του ο κ. Αγοραστός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι για μένα και τιμητικό αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό καθώς είναι η πρώτη φορά που ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παρίσταμαι και απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας. Πριν λίγες ημέρες είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε στην Αθήνα με τον εκλεκτό πρόεδρο της Ένωσής σας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο Πανελλαδικό Συνέδριο Αιρετών Γυναικών των Περιφερειών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση». «Μάθαμε να λέμε ότι η Ελλάδα και Κύπρος πάντα συνεννοούνται, πάντα υπάρχει μία καλή συνεργασία, αλλά εμείς στην Αυτοδιοίκηση το κάνουμε και πράξη». Με μία λέξη θα χαρακτήριζα τη συνεργασία μας υποδειγματική γενικά και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Επιτροπή των Περιφερειών και το Κογκρέσο των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, όμως, μας ωθούν να θέσουμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα: να διευρύνουμε σε νέα πεδία και να εμβαθύνουμε στα υπάρχοντα ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό μου θα ήθελα να επαναβεβαιώσω την απόλυτη στήριξη και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις προσπάθειες της Κύπρου, της Κυπριακής κυβέρνησης για λύση δίκαιη, λύση λειτουργική και βιώσιμη στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Λύση σύμφωνη με το διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, η οποία βεβαίως δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει την κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass