Εισβολή Ρουβίκωνα μέρα μεσημέρι στο Yπ. Αμυνας

* Πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 16:14

ΑΘΗΝΑ
Ομάδα περίπου 10-15 μελών του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε έφοδο στο Yπουργείο Εθνικής Άμυνας, το μεσημέρι της Παρασκευής, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν φέιγ – βολάν. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα, οι νεαροί βγήκαν από το μετρό στη λεωφόρο Μεσογείων και εισήλθαν στο υπουργείο από την πύλη που βρίσκεται επί της λεωφόρου - από την οποία εισέρχονται τα αυτοκίνητα.
Προχώρησαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών. Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.
Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει: «Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ» από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.
»Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο Π.Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.
ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΘΕΣΕ
Τελικά τη «νύφη» της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, την πλήρωσαν οι υπηρετούντες στην πύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, μετά τις αντιδράσεις για τη «χωρίς αντίσταση» πρωτοφανή εισβολή της αναρχικής συλλογικότητας στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος «άστραψε και βρόντηξε». Ετσι, με απόφασή του μετατίθενται όλοι όσοι υπηρετούσαν στην πύλη.
ΝΔ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μίας κυβέρνησης».  
«Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass