Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΕΕΛΠΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ:

Από χορηγίες πληρώθηκαν 23 υπάλληλοι με μπλοκάκι

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 15:59

ΑΘΗΝΑ

«Τα 23 άτομα που προσλήφθηκαν την περίοδο 2013 -2014 δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώθηκαν με αποζημιώσεις για σύμβαση έργου και όχι για προσλήψεις.

Δεν υπήρξαν συμβάσεις. Με μπλοκάκι πληρώνονταν και από χορηγικά κονδύλια» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
Διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος συνομιλούσε με το γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις.
Υποστήριξε δε, ότι για τους 23 εξωτερικούς συνεργάτες «υπήρχε έλεγχος από το γραφείο προσωπικού», και ότι «υπάρχει παρουσιολόγιο».
O Θεόδωρος Παπαδημητρίου, κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο χώρο της υγείας και απάντησε σχετικά με τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Παπαδημητρίου, παρότι επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής, καθώς είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία εναντίον του, ωστόσο δεν απέφυγε να απαντήσει σε ορισμένα ζητήματα που του τέθηκαν.
Τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν να ζητήσουν να σταλούν, αν υπάρχουν, οι αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 προσλήψεις που, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, υπάρχουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού είχε εκφράσει αντίθετη άποψη κατά την κατάθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα.
«Οι κατηγορίες είναι ότι οι συμβάσεις αυτές, που πληρώθηκαν με το ποσό των 177.000 περίπου ευρώ, ήταν παράνομες, και ότι τα άτομα αυτά δεν δούλεψαν ποτέ στο ΚΕΛΠΝΟ», σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας.
- «Ήταν αποζημιώσεις για σύμβαση έργου, όχι για προσλήψεις. Με μπλοκάκι πληρώθηκαν, δεν υπήρχαν συμβάσεις», αντέτεινε ο κ. Παπαδημητρίου. Παράλληλα, χαρακτήρισε πλαστή τη σύμβαση για συγκεκριμένο δημοσιογράφο που υπάρχει στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε αποζημιώθηκε ούτε εργάστηκε ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ». Είπε, ακόμα, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε για διαφημιστικές καμπάνιες εταιρείες επικοινωνίας και όχι μεμονωμένους δημοσιογράφους.
Σε ερώτηση του κ. Λάππα, από ποιο κονδύλι πληρώθηκαν τα 23 άτομα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «από χορηγικά χρήματα», σημειώνοντας ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχαν χορηγίες όχι μόνο από τον ΟΠΑΠ, αλλά και από άλλους οργανισμούς» και ότι «υπήρχε ειδικό ταμείο που πληρώνονταν».
«Στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους γίνεται λόγος για πλαστά τιμολόγια, ενώ εταιρεία φαίνεται να παίρνει 1,5 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ», σημείωσε ο κ. Λάππας. «Το σημερινό ΚΕΕΛΠΝΟ το αμφισβητεί αυτό. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα, δεν έχει καταλήξει, δεν εμπλέκομαι εγώ. Υπάρχει προσφυγή από τη σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ… Δεν υπάρχουν εικονικά τιμολόγια», απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass