ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ

Υψηλή η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 21:49

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υψηλή είναι η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων για την περίοδο των γιορτών σε όλη την Ελλάδα, με πρώτες σε ζήτηση τις ορεινές περιοχές, είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Ειδικά για τη Χαλκιδική, ως πρόεδρος της εκεί Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού, ο κ.Τάσιος, επεσήμανε ότι παρόλο που δεν αποτελεί δημοφιλή προορισμό τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα καταλύματα που βρίσκονται από τον Πολύγυρο και πάνω, στα ορεινά του νομού, όπως και τα αγροτουριστικά, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Σημείωσε, επίσης, ότι τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, όπως γενικότερα οι δραστηριότητες για παιδιά, λειτουργούν θετικά στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) στα Ιωάννινα, ο κ. Τάσιος είπε ότι έγινε μια τεχνοκρατική προσέγγιση στα θέματα που αφορούν στην πόλη. «Τα Ιωάννινα όπως και άλλες πόλεις της περιφέρειας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν, καθώς είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεργίας ή να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα» , σημείωσε ο κ. Τάσιος. Ανταποκρινόμενος σε αυτό το ενδιαφέρον, ο ΣΕΤΕ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά στον νομό Ιωαννίνων, τόνισε πως εξελίσσεται σε σταυροδρόμι, μέσω της Ιονίας Οδού, αλλά και της Εγνατίας Οδού. «Ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί στην Ήπειρο, καθώς υπάρχουν ήδη τρία αεροδρόμια που εξυπηρετούν την περιοχή ενώ σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ξεκινά διεθνείς πτήσεις από το 2018», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass