ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Το λαρισινό χρώμα στο συνέδριο της ΝΔ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2017 22:00

Ικανοποιημένα δηλώνουν τα στελέχη της ΝΔ στη Λάρισα από τα αποτελέσματα του 11ου Συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, διότι αφενός επιβεβαιώθηκε η απόλυτη κυριαρχία του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα, αφετέρου όλοι έδειξαν έτοιμοι να ριχτούν με πάθος στην προεκλογική μάχη, όταν προκηρυχθούν εκλογές. Επειδή σε αυτό το συνέδριο δεν υπήρχαν κάλπες για την εκλογή κομματικών οργάνων, ούτε υπήρξε θέμα ηγεσίας (εξάλλου πρόσφατα νέα δημοσκόπηση έδινε σαφές προβάδισμα σε ΝΔ και Κυριάκο), μοιραία το ενδιαφέρον εστιαζόταν στους διαδρόμους του εκθεσιακού χώρου Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», στα περίφημα πηγαδάκια.


Η λαρισινή παρουσία στο γαλάζιο συνέδριο ήταν εμφανής, καθώς πάνω από 50 τοπικά στελέχη (σύνεδροι και παρατηρητές) βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα. Οι δύο βουλευτές κ.κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας, μίλησαν από το βήμα του Συνεδρίου, κυρίως για θέματα των τομέων τους (ο πρώτος για την ασφάλεια, ο δεύτερος για την Παιδεία), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρ. Καπετάνος -ο μοναδικός πρόεδρος ΝΟΔΕ που μίλησε- αναφέρθηκε στη διαφορά πολιτικής μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της ΝΔ, ενώ οι υποψήφιοι μνηστήρες που επιθυμούν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Λάρισα, επιδόθηκαν σε μαραθώνιες συναντήσεις και επαφές με τους ανθρώπους του κ. Μητσοτάκη. Επίσης μέλη της διοικούσας Επιτροπής της ΝΟΔΕ βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις ηγετικών στελεχών της ΝΔ, πρώην υπουργών, προκειμένου να επισκεφθούν τον νομό και να μιλήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις.   
Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο βουλευτής Μάξ. Χαρακόπουλος «στο 11ο Συνέδριο της παράταξης -που εξέπεμψε μήνυμα ενότητας και εκλογικής ετοιμότητας- μίλησε για την ευρωπαϊκή Ελλάδα της ασφάλειας και της προόδου που εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ. Δυστυχώς, στον χώρο της δημόσιας τάξης δίνουν εξετάσεις αριστεροσύνης όσοι χωρίς αιδώ εγκατέλειψαν το σφυροδρέπανο για το... σφυρί της Wall Street! Εν συνεχεία αναφέρθηκε εκτεταμένα σε θέματα ασφάλειας, καθώς διαπιστώνονται ανάγλυφα οι επιδράσεις ακραίων ιδεοληψιών που για δεκαετίες φυτοζωούσαν σε περιθωριακούς πολιτικούς χώρους και τώρα βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Εδώ, η Κυβέρνηση πουλάει αριστεροσύνη, για να μπορεί να ελέγχει τα «δικά της παιδιά». Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να την πληρώνει ο μέσος πολίτης, η νομιμότητα, η τάξη και εντέλει η ίδια η ελευθερία. Διότι χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας δεν υφίσταται και ελευθερία. Αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες».
Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρ. Καπετάνος σύγκρινε τη διαφορά πολιτικής και φιλοσοφίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Δύο είναι οι εμβληματικές μορφές της Ελληνικής Ιστορίας που χαρακτηρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα. Αφενός η μυθική Ευρώπη που έδωσε το όνομά της στο σύγχρονο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αφετέρου δε η γηραιά Ψωροκώσταινα που χαρακτηρίζει τη φτώχεια και τη μοιρολατρεία. Η πρώτη επιλογή εκφράζεται σήμερα από τη Ν.Δ. ενώ η δεύτερη από το συνονθύλευμα που κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η επιλογή είναι μονόδρομος».
ΗΡ. ΓΕΡΟΓΙΩΚΑΣ
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας Ηρακλής Γερογιώκας, μιλώντας στην «Ε» δήλωσε σχετικά με το Συνέδριο: Το 11ο συνέδριο της ΝΔ μπορεί να μην είχε την αδρεναλίνη των εκλογών της Π.Ε., μπορεί να μην είχε τα πρωτόγνωρα συναισθήματα της προσαρμογής σε καινούριο αρχηγό, έβριθε όμως από αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από το συνέδριο είναι: Η διεύρυνση, διακαής πόθος όλων ανεξαιρέτως των αρχηγών της ΝΔ είναι γεγονός. Η ΝΔ συσπειρώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Απέναντι στα ψέματα και τον λαϊκισμό, ορθώνει τη Συμφωνία Αλήθειας. Απέναντι στα επιδόματα προτάσσει την αληθινή ανάπτυξη και τις δουλειές. Η ΝΔ είναι έτοιμη, με σχέδιο και πρόγραμμα να κυβερνήσει. Δεν περιορίζει τον ρόλο της στην αντιπολίτευση. Εργάζεται ήδη για το αύριο. «Τίποτα λιγότερο από το άριστο», ζητά επιτακτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η καθολική αποδοχή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη από όλους ανεξαιρέτως τους ομιλητές σηματοδοτεί μία ενότητα που θα καταστήσει τη ΝΔ τη μοναδική δύναμη σταθερότητας στην Ελλάδα».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass