ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Προχωρά ο διαγωνισμός για τις τηλε-άδειες

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:02

ΑΘΗΝΑ
Απέρριψε χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών καναλιών ΑΝΤ1, Alpha, Star και ΣΚΑΪ, με τις οποίες ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητήσει στις αρχές Μαρτίου τις κύριες αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.
Σύμφωνα με τις αιτήσεις των καναλιών ζητείται να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη (υπ αριθμόν 1/2017) όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.
Οι δικηγόροι των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών που προσέφυγαν υποστήριξαν ότι δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.
Επίσης οι συνήγοροι των τηλεοπτικών σταθμών ανέφεραν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά, καθώς είναι σε αντίθεση  με το  Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και την ΕΣΔΑ.
Παρών στην όλη διαδικασία ήταν παρατηρητής από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ η συνεδρίαση πρέπει να σημειώσουμε ότι έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Σήμερα λήγει η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους
Σύμφωνα με τη διαδικασία τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15.00), να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων.
Η δημοσιοποίηση του αριθμού των κατατεθεισών αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου. Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018.
Όπως έχει ενημερώσει το ΕΣΡ κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται, κατ΄ ανώτατο όριο, δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες. Με βάση τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των κατατεθεισών αιτήσεων και του περιεχομένου τους, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει για την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.

, Της Αλεξάνδρας Φωτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass