Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή

• Ενταση και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 15:22

ΑΘΗΝΑ

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή καθώς μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, μέλη αριστερών οργανώσεων και ομάδα φοιτητών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή από τα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στη Βουλή.
Οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.
Λίγη ώρα μετά, ηρέμησαν τα πνεύματα και οι διαδηλωτές αποχώρησαν σταδιακά από τη λεωφόρο Αμαλίας.
Αποχωρώντας ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ΚΑΦΑΟ, ενώ ομάδα αναρχικών επιτέθηκε και χτύπησε τον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών, Λευτέρη Σουχάιμπ.
ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων με μαζική συμμετοχή τουλάχιστον 6.000 διαδηλωτών.
Σωματεία και Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ απεργούν αντιδρώντας στις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν τον τρόπο κήρυξης της απεργίας αλλά και σε αυτές που αφορούν τους πλειστηριασμούς.
Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στη Βουλή, ενώ έγινε κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση της Δευτέρας με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18.00 ημέρα ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.
«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας– Θράκης, πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς χθες κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, υπό βροχή, ωστόσο με σημαντική συμμετοχή, σε κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στο ΥΜΑ-Θ. Εκεί οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.
Σε τρίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.
Την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών) τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 09.00 έως τις 11.00, αποφάσισε το δ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass