ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

«Λύση μόνο με εγγυήσεις»

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2018 16:16

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για μικροκομματικά παιχνίδια στην υπόθεση των Σκοπίων, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με εγγυήσεις και όχι με «λευκή» επιταγή.

Σε άτυπη ενημέρωση η Χ. Τρικούπη κάνει λόγο για «διαγκωνισμό, που αναζωπυρώνει την πόλωση και απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική υπόθεση και να διχάσει ξανά την ελληνική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμβίωσε επί μακρόν  αρμονικά στις «πλατείες των αγανακτισμένων»  με την φασιστική ακροδεξιά,  σήμερα ενοχοποιεί ως φασίστες συλλήβδην όλους όσους διαδηλώνουν την άποψη τους για το ευαίσθητο εθνικό θέμα. Την ίδια στιγμή με την ίδια ανευθυνότητα η ΝΔ κάνει πως δεν βλέπει ότι ακραία εθνικιστικά στοιχεία επιχειρούν να καπηλευθούν την αγωνία και την ευαισθησία των Ελλήνων  πολιτών για  έντιμη λύση».
Όπως τονίζεται η Φώφη Γεννηματά, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να συζητά και να διαπραγματεύεται αλλά ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση να υπεκφεύγει και να αλλάζει στάση από τη στιγμή που υπάρχει η διαμορφωμένη θέση της χώρας την οποία έχουν συμφωνήσει και αποδεχθεί όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια.
Η κ. Γεννηματά «επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς να δίνει λευκή επιταγή για οποιαδήποτε «λύση». Οριοθετεί και προσδιορίζει με σαφήνεια προς την κυβέρνηση ότι το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει  το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν.
Τέλος καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας  στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass