Ο Φρ. Κουτεντάκης επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

* Υπερψηφίστηκε η πρόταση Βούτση παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 18:14

ΑΘΗΝΑ

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης θα είναι ο αντικαταστάτης του Παναγιώτη Λιαργκόβα στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς η επιλογή του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση υπερψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αντίθετα, καταψήφισαν αυτοί της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχώρησε καταγγέλλοντας την διαδικασία.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί ένταση στη Βουλή μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη επιλογή προσώπου, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «επιχείρηση άλωσης του κράτους» από την κυβέρνηση και τη ΔΗ.ΣΥ. να μιλά για κομματικούς διορισμούς και διαδικασία παρωδία. 

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, με φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς υπουργείων τετραετούς θητείας, επιχειρεί να αλώσει το Κράτος και να υπονομεύσει την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, ενώ ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως «εμείς δεν δεχόμαστε τέτοιες διαδικασίες. Όχι μόνο θα τις καταγγείλουμε, αλλά θα απαιτήσουμε να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία. Θα ζητήσουμε να έρθουν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων στη Βουλή για να έχουμε άποψη για την αξιολόγησή τους, εφόσον δεν το κάνει το προεδρείο της Βουλής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass