Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

«Αστυνόμευση, σοβαρή και οργανωμένη»

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 16:16

ΑΘΗΝΑ

«Καθήκον μας είναι να νιώθουν προστατευμένοι οι πολίτες. Δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές πολλών κατηγοριών» δήλωσε από τον Δήμο Φυλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην περιοχή. «Βρίσκομαι σε έναν δήμο που έχει πραγματική ανάγκη της φροντίδας και της δραστηριοποίησης όλων. Είμαστε εδώ για να δράσουμε και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, τονίζοντας: «Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».
Πρόσθεσε πως ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι - όπως είπε - θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών. «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι  οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα. «Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους Ρομά και στην προσπάθεια - όπως είπε - κάποιων να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. «Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» είπε για να προσθέσει: «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».
Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον δήμαρχο Φυλής με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα ασφάλειας.
Ο πρωθυπουργός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφία από την επίσκεψη στο δημαρχείο Φυλής όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Παππού και συζήτησαν θέματα ασφαλείας της περιοχής.
Ο Ν. ΤΟΣΚΑΣ
«Τα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σηματοδοτούν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Δυτικής Αττικής» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας κατά την τελετή εγκαινίων του υπερσύγχρονου κτιρίου της Ασφάλειας στη Δυτική Αττική.
Η συγκεκριμένη περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Τόσκας, αποτελούσε επί σειρά ετών το χαλί όπου κρύβονταν προβλήματα. «Το αγαθό της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό και εδραιώνεται η αίσθησή του στην περιοχή. Σε πείσμα όσων πίστευαν ότι θα ήταν "πυροτέχνημα" και παροδικές οι ενέργειές μας για την αντιεγκληματική πολιτική στη συγκεκριμένη περιοχή, οι ενέργειές μας δείχνουν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Έχουν μετακινηθεί 210 αστυνομικοί στην περιοχή ενώ γίνονται ειδικές δράσεις» υπογράμμισε.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΝΔ –ΔΗ.ΣΥ.
Σκληρή κριτική στα όσα υποστήριξε σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών ο πρωθυπουργός από τη Φυλή, άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να το κάνει μετά τα όσα γίνονται καθημερινά.
Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως «σχεδόν καθημερινά οι γνωστοί άγνωστοι βανδαλίζουν το κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις της χώρας, οι ληστείες και οι διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί, ολόκληρες περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί σε άβατα ανομίας, τα πανεπιστήμια έχουν παραδοθεί στο έλεος παραβατικών ομάδων και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε τρεις και λίγο καίγονται και βανδαλίζονται».
«Με αυτά τα "επιτεύγματα" ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος σήμερα να κάνει μαθήματα για την ασφάλεια του πολίτη» συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, και καταλήγει: «Η μόνη μας απορία πλέον είναι αν ο κ. Τσίπρας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή την αίσθηση της ντροπής. Το ελάχιστο διάστημα που του απομένει στην εξουσία, ας αφήσει τις υποκριτικές κορώνες και ας επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελληνική Αστυνομία να κάνει όπως πρέπει και γνωρίζει τη δουλειά της».
* Έντονη κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας άσκησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής Χριστοφιλοπούλου επέκρινε τον πρωθυπουργό «για φιέστες και εγκαίνια από όπου επιχείρησε να κολακεύσει τον απλό αστυνομικό», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ «οι μπαχαλάκηδες οργίαζαν επί δεκαήμερο ανενόχλητοι μέχρι που τους έκανε τη χάρη που ζητούσαν η κυβέρνηση, και ενώ ο κ. Τόσκας για να αποφύγει τις ευθύνες του κατηγόρησε την ΕΛΑΣ».
Σύμφωνα με τη βουλευτή, δεν ευσταθεί η αναφορά του κ. Τσίπρα ότι η παραβατικότητα στη Δυτική Αττική έχει μειωθεί, καθώς «οι κάτοικοι, κυρίως των δήμων Φυλής, Ασπροπύργου και Αχαρνών, βιώνουν τον φόβο για την ακεραιότητά τους και βλέπουν καθημερινά την περιουσία τους να γίνεται βορά στις συμμορίες και το εμπόριο ναρκωτικών να ανθεί μπροστά στα μάτια των ίδιων και των παιδιών τους». «Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν έχει καμία απολύτως εικόνα της πραγματικότητας. Ας αφήσει, λοιπόν, τις φιέστες και τους πανηγυρισμούς γιατί δεν τον πιστεύει πια κανείς. Η ανικανότητά του και της κυβέρνησής του είναι παροιμιώδης» υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass