ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Τουρκική ναυτική άσκηση στην «καρδιά» του Αιγαίου

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 16:22

ΑΘΗΝΑ

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η Τουρκία, η οποία, παρά την κινητοποίηση του αμερικανικού στόλου στη Μεσόγειο, κλιμακώνει την ένταση λίγο πιο πάνω, στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με νέα NAVTEX, η Τουρκία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Ευβοίας για άσκηση με πραγματικά πυρά στο διάστημα 7, 8, 25-27, 28, 29 Μαρτίου και 2, 3, 4, 5, 6-10, 24-26 και 30 Απριλίου.
Είναι η δεύτερη δέσμευση περιοχής μετά από αυτή στο Καστελόριζο για άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Το επικίνδυνο στη δεύτερη ναυτική οδηγία είναι ότι μέχρι τις 30 Απριλίου, δηλαδή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο τουρκικός στόλος θα πραγματοποιεί άσκηση με πραγματικά πυρά.
Όπως αναφέρει το Hellas Journal, η Άγκυρα παραβιάζει το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές, καθώς η δέσμευση της περιοχής καλύπτει τόσο την 25η Μαρτίου όσο και το Πάσχα.
Η τουρκική δέσμευση επικαλύπτει και περιοχές τις οποίες έχει δεσμεύσει ήδη η Αθήνα για πραγματοποίηση ασκήσεων, και είναι ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας, καθώς έτσι προκαλούνται εντάσεις και κορυφώνονται οι κίνδυνοι για ένα απρόβλεπτο θερμό επεισόδιο.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με φόντο το θρίλερ με τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, χθες σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα οκτώ συνολικά τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο) προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass