«ΝΑΙ» ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ

Το ΚΑΣ δίνει την Ακρόπολη στη Ρεάλ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 16:21

ΑΘΗΝΑ
Το «πράσινο φως» έδωσαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του ισπανικού συνεργείου «Real Madrid TV» για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη. 

Το αίτημα αφορά κινηματογραφικές λήψεις (γενικά πλάνα χωρίς συμμετοχή προσώπων και συνοδευτικά κείμενα αφήγησης) στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης διάρκειας τριών ωρών, από 17 έως 19 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πλάνα θα προβληθούν στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού Real Madrid TV, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής κάλυψης των αγώνων που θα γίνουν στην Αθήνα στις 17 και 19 Απριλίου. Η κινηματογράφηση θα γίνει από διμελές συνεργείο, αποτελούμενο από ρεπόρτερ και εικονολήπτη, με εξοπλισμό μία κάμερα κι ένα τρίποδο. Όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, είναι ένα από τα πολλά σχετικά αιτήματα που περνάνε από το Συμβούλιο κάθε χρόνο (πάνω από 100 το έτος), ενώ για την Ακρόπολη, ακριβώς επειδή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι απαραίτητο να γνωμοδοτήσει το ΚΑΣ, όπως ορίζει ο αρχαιολογικός νόμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass