Αποδοχή της προσφοράς για ΔΕΣΦΑ από τα ΕΛΠΕ

• ΚΚΕ: Η απελευθέρωση της ενέργειας θα φέρει νέες αυξήσεις κι απολύσεις

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 16:07

ΑΘΗΝΑ

Η ανακοίνωση της «Ελληνικά Πετρέλαια» για τη αποδοχή προσφοράς για το ΔΕΣΦΑ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (ΕΛΠΕ) και του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. αποφάσισαν χθες την αποδοχή της προσφοράς ύψους €535 εκατ. της κοινοπραξίας των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A. για την πώληση ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (35% συμμετοχή της ΕΛΠΕ και 31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ). Η ΕΛΠΕ από την πώληση θα εισπράξει €283,7 εκατ.
Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 14 Μαΐου 2018 για την έγκριση της ανωτέρω συναλλαγής, που απαιτείται κατά τον νόμο.
Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
[Η τράπεζα Barclays Bank PLC είχε ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου της Εταιρείας, ενώ η δικηγορική εταιρεία Clifford Chance ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Εταιρείας επί θεμάτων Ευρωπαϊκού Δικαίου στη συναλλαγή.]
ΤΟ ΚΚΕ
«Το νέο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης λιγνιτορυχείων και λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο επόμενος κρίκος στην πολιτική της "απελευθέρωσης" της ενέργειας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Επισημαίνει ότι «αυτή η πολιτική, την οποία υπηρέτησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα οδηγήσει σε νέες, πρόσθετες αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, σε απολύσεις και επιδείνωση των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο, με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές που θα εξασφαλίσουν φθηνή ηλεκτροπαραγωγή και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη».
«Η διασφάλιση όρων ανταγωνισμού με τη ΔΕΗ απαιτεί την παραχώρηση ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, δηλαδή απαιτεί την ιδιωτικοποίηση. Γι' αυτό απελευθέρωση και πώληση λιγνιτικών μονάδων πάνε πακέτο» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος.
«Οι εργαζόμενοι, ο λαός γενικότερα, πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, χτυπώντας τον πυρήνα τους, την εμπορευματοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, την πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης για την απελευθέρωση, το κίνητρο του κέρδους στη παραγωγή, την καπιταλιστική ιδιοκτησία που τα παράγει, χωρίς αυταπάτες για μια τάχα φιλολαϊκή απελευθέρωση της ενέργειας», καταλήγει το ΚΚΕ.
 Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass