Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν κανονικά

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 18:00

ΑΘΗΝΑ

«Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν κανονικά» ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο υφυπουργός παρουσίασε το σχέδιο επανυπολογισμού των συντάξεων και μίλησε για τις περικοπές: «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

«Να δούμε πρώτα αν θα υπάρξει μείωση 18%. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν προκύπτει 18% μείωση παντού, είναι έξω οι αγρότες, είναι έξω το 20-25% που έχει μια αύξηση, είναι ένα ποσοστό περίπου 20% που δεν έχει καμία μεταβολή. Άρα μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου 25-30%. Εκεί θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» συνέχισε.

Παραδέχτηκε πως: «Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ», ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν τον Οκτώβριο και προσπαθούν να τις βελτιώσουν: «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις», ενώ υπογράμμισε πως οι ασφαλισμένοι θα ξέρουν πόσο θα είναι το «μαχαίρι» στις συντάξεις τους τον Δεκέμβριο με τα ειδοποιητήρια των συντάξεων Νοεμβρίου.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, όπως είπε ο υφυπουργός, έχουν μείνει 75.000 κύριες που δεν έχουν πληρωθεί και 3.500 εκκρεμή εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκκρεμείς συντάξεις (κύριες κι επικουρικές) και τα εφάπαξ θα πληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον υφυπουργό, πλην του ΤΣΑΥ και του ταμείου νομικών, καθώς υπάρχουν οφειλές που δεν έχουν διαπιστωθεί, λόγω έλλειψης μηχανογραφικών συστημάτων. Σε αυτά τα ταμεία θα υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς λείπουν απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό τους, ενώ δεν θα καταβληθεί ακόμα το εφάπαξ του ταμείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass