ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ

Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:34

ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση  στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν στην πλατεία Κοτζιά εκατοντάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των συντάξεων τους.

Μεταξύ άλλων ζητούν να μη γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων καθώς δεν αντέχουν – όπως λένε – να μειωθούν και άλλο οι αποδοχές τους. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «ζητάμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος που έχει θανατηφόρες διατάξεις για την προσωπική διαφορά και των επανυπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να μας οδηγεί στη βάσανο της περικοπής 3 με 4 συντάξεων». Ο κ. Κουμπούρης, όπως και οι διαδηλωτές, «ξεκαθάρισαν» ότι δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που τους αφαιρεί όσα δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και ότι θα βρίσκονται στους δρόμους για την ανατροπή του «αντιασφαλιστικού» νόμου.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά και μετά πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη Τετάρτη, το Ενιαίο Δίκτυο  Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την συνδιάσκεψη του ΣτΕ για την συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (επανυπολογισμός συντάξεων και άλλα), οργανώνει συλλαλητήριο, σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass