Νόμος η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

• Τι προβλέπει απόφαση για εποπτεία και μεταφορά της

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 15:48

ΑΘΗΝΑ

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε κάποιος να καλλιεργήσει φαρμακευτική κάνναβη ξεκαθαρίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και επιτρέπει πλέον την καλλιέργειά της και στη χώρα μας.

Την Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί, Ν. Τόσκας, Αλ. Χαρίτσης Στ. Κοντονής Α. Ξανθός Β. Αποστόλου και βάσει αυτής αρμόδιες αρχές για την εποπτεία των εγκαταστάσεων των μονάδων, αλλά και τη μεταφορά του προϊόντος, ορίζονται η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΔΑ/ΑΕΑ), οι  οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα.
Η ιατρική κάνναβη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, ενώ γενικότερα, η χρήση του φυτού για ιατρικούς λόγους μας γυρνά χιλιάδες χρόνια πίσω.
Έρευνες συγκλίνουν στο ότι βοηθά στη μείωση της ναυτίας και των έμετων κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, στη βελτίωση της όρεξης σε άτομα με HIV/AIDS και στη μείωση χρόνιων πόνων και μυϊκών σπασμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass