Απορρίφθηκε και το 3ο αίτημα αποφυλάκισης

Για τους δυο έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις Τουρκικές φυλακές

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 15:59

ΑΘΗΝΑ

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά από το τουρκικό δικαστήριο το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, μετά τη σύλληψή τους από τουρκικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, σύμφωνα με την απόφαση του πλημμελειοδικείου της Αδριανούπολης, η αποφυλάκισή τους απορρίφθηκε με, την ίδια με τις προηγούμενες φορές, αιτιολογία ότι δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και ότι είναι ύποπτοι διαφυγής.

Η εξέλιξη δε έρχεται παρότι έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του Λοχία Κούκλατζη στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία στην Τουρκία κάτι που αυτομάτως τους δίνει την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, την οποία, παγίως, επικαλούνται οι δικαστές προκειμένου να απορρίψουν τα αιτήματα αποφυλάκισης.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στο δικαστήριο, όπου έφτασαν με κλούβα και φορώντας χειροπέδες.

Όπως υποστήριξαν για ακόμη μια φορά οι δικηγόροι τους οι στρατιωτικοί πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας και ζήτησαν την αποφυλάκισή τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε στην μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες και την θεώρησή τους ύποπτους διαφυγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass