3μηνη θητεία για γιους και αδελφούς θυμάτων τρομοκρατίας

Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί, λέει ο Κουβέλης

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 16:00

ΑΘΗΝΑ
Τη δυνατότητα για στρατιωτική θητεία τριών μηνών σε όλους τους γιους και αδελφούς των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας, παρέχει ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης "Τροποποίηση του ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και άλλες διατάξεις" και υπερψηφίσθηκε χθες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η ρύθμιση υπαγορεύεται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και ηθικής συμπαράστασης υπό το πρίσμα της μέριμνας που οφείλει να επιδεικνύει η Πολιτεία προς τις οικογένειες των θυμάτων και αφού λήφθηκε υπόψη ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να υπαχθούν στη διάταξη αυτή, αναφέρει σχετικά η αιτιολογική έκθεση.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
Εν τω μεταξύ «ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. Ταυτοχρόνως ανέφερε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην «απαράδεκτη» εθνικιστική ατζέντα του κ. Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.
Ο Φ. Κουβέλης - κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ- εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση- προκλητικότητα της Τουρκίας, καθώς, όπως είπε, αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Πάντως, τόνισε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν δέχεται, «αντιθέτως αποκρούει» και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικώς με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες, της Λωζάνης και των Παρισίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass