Στη φυλακή οι γονείς «τέρατα» της Λέρου

«Με χτυπούσε ως τα 23 μου, δεν ήξερα για βιασμούς» δηλώνει ο μεγάλος γιός

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 18:10

ΑΘΗΝΑ

Στην φυλακή οδηγούνται οι γονείς από την Λέρο που βίαζαν τα παιδιά τους με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος γιος αποκαλύπτει τα όσα έζησε στα χέρια των γονιών του στο σπίτι του στη Λέρο.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…», είπε, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο 27χρονος περιγράφει τη μητέρα του ως ένα πρόσωπο φοβισμένο και αποκαλύπτει πως πριν μερικά χρόνια είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…», δηλώνει.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τίποτα για τη σεξουαλική κακοποίηση και τα όσα περνούσαν τα αδέλφια του.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Ερωτηθείς για πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της. «Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν», λέει.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ

Εν τω μεταξύ το προφανές, πλην όμως ανατριχιαστικό, συμπέρασμα για τα παιδιά που βίωναν τον απόλυτο εφιάλτη στη Λέρο, περιέγραψε ο δικηγόρος που ανέλαβε να τα εκπροσωπήσει. «Δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ όσα έζησαν, η ψυχή τους δεν θα ηρεμήσει ποτέ».

Ακόμα και οι πλέον έμπειροι αστυνομικοί, όπως επίσης και η ανακρίτρια, λύγισαν ακούγοντας τα παιδιά να περιγράφουν τι βίωναν από τους δύο ανθρώπους που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι οι προστάτες τους.

Ξύλο και σεξουαλική κακοποίηση αποτελούσαν καθημερινότητα στο σπίτι της οικογένειας, με τους γονείς να παραδέχονται, μάλιστα, ότι απολάμβαναν την όλη κατάσταση και ότι σταματούσαν μόνο όταν τα παιδιά έβαζαν τα κλάματα.

Τα τρία αδέλφια και συγκεκριμένα ο 27χρονος, η 13χρονη και το 10χρονο αγόρι κατέθεταν επί περίπου έξι ώρες παρουσία παιδοψυχολόγου μετά από εντολή που δόθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένια Δημητρίου για συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την εισαγγελία της Κω.

«Αν είχαν πάει από την αρχή στο Χαμόγελο του Παιδιού, δεν θα είχαν επιστρέψει. Έχουμε ευθύνες ως κοινωνία και θα πρέπει να αναζητηθεί για το πώς αυτά τα παιδιά επέστρεψαν μετά την εξέτασή τους, πέρυσι, πως επέστρεψαν σπίτι. Θα δω αύριο τον 24χρονο και θα μπορώ να πω περισσότερα και σε ποιο περιβάλλον θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του γιατί τα τραύματα όλων των παιδιών είναι μεγάλα», δηλώνει ο δικηγόρος των παιδιών, κ. Αβρίθης, συμπληρώνοντας ότι «αυτά που έζησαν θα τα συνοδεύουν για πάντα».

Για τα δύο μικρότερα σε ηλικία παιδιά γίνεται προσπάθεια να αποφορτιστούν περνώντας χρόνο με τη θεία τους στην Κω.

Την Παρασκευή, ωστόσο, κλιμάκιο από το Χαμόγελο του Παιδιού θα πάρει τα παιδιά και τον 24χρονο στην Αθήνα, όπου θα έχουν υποστήριξη από ψυχολόγους και εξειδικευμένο προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass