Επίθεση για Κουφοντίνα και εξορύξεις πετρελαίου

Από Ρουβίκωνα στο Υπ. Εμπορίου και καθηγητή ΕΜΠ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 18:02

ΑΘΗΝΑ

«Παρέμβαση» στο γραφείο του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημ. Καλιαμπάκου έκανε νωρίτερα χθες ο Ρουβίκωνας, για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο.

Η εισβολή του Ρουβίκωνα έγινε λίγη ώρα μετά την επίθεση αναρχικών στο υπουργείο Εμπορίου με αίτημα να δοθεί άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα. Η νέα επιχείρηση του Ρουβίκωνα, ανακοινώθηκε με ανάρτηση των αντιεξουσιαστών σε ιστοσελίδα του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα : Αντιεξουσιαστές, οι οποίοι ζητούν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα που εισέβαλαν το πρωί Δευτέρας σε κτήριο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο κτήριο στεγάζεται η γενική γραμματεία Εμπορίου και το γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, στην πλατεία Κάνιγγος.

Περίπου 15 άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν σφυριά, προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και έριξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ της χορήγησης άδειας στο μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μέλη του "Ρουβίκωνα", ενώ τα τρικάκια που πέταξαν έγραφαν: "Άμεση χορήγηση άδειας - άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Νίκη στην απεργία πείνας από 30/5 του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα".

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχαν αναφερθεί προσαγωγές για την πρωινή εισβολή.

Υπενθυμίζεται πως ο "Λουκάς" της 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 30 Μαΐου γιατί δεν του δίνουν νέα άδεια από τις φυλακές.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με δύο αναρτήσεις στο twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την απραξία, όπως αναφέρει, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για την επίθεση με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

«Τα ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είναι εκεί για να προστατεύουν το τουρκικό προξενείο από φασίστες και θερμοκέφαλους. Και κάθε τρεις και λίγο δέχονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και διεθνιστές! Αυτό σημαίνει ελληνικό μπάχαλο» έγραψε αρχικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Και μετά είναι το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπάχαλο. Μια γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, και άλλη μια στην Αθήνα, έχουν μετατραπεί σε πεδίο νυχτερινής βολής μολότοφ και ο κ.Τόσκας, αδιαφορεί. Ή μάλλον προστατεύει τους πυρπολητές προσφέροντάς τους ασυλία. Υπουργείο προστασίας... κουκουλοφόρων».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος.

Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ τη στιγμή που βγαίνουν από την φλεγόμενη κλούβα, δευτερόλεπτα μετά την «βροχή» μολότοφ που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass