Στήριξη από ΠΟΥ για το προσφυγικό

Ο επικεφαλής του στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Ελαιώνα

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 16:19

ΑΘΗΝΑ
Επίσκεψη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων Ελαιώνα, πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους.

Τον κ. Γκεμπρεγέσους υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και συντονιστής του προγράμματος «PHILOS», Άγης Τερζίδης.
Ο ίδιος συνομίλησε με πρόσφυγες που ζουν στον Ελαιώνα, γιατρούς, προσωπικό και εθελοντές.
Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Η σημερινή επίσκεψη ήταν μία ειδικού χαρακτήρα επίσκεψη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε την παρουσία του στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας τα γραφεία του και σήμερα επισκέφθηκε ο γενικός διευθυντής την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα για να δει ιδίοις όμμασι και να ακούσει πώς αντιμετωπίζονται από τη μία μεριά ζητήματα υγείας των ίδιων των διαμενόντων εδώ, αλλά ταυτόχρονα από την άλλη να συζητήσει ζητήματα δημόσιας υγείας.
Απ' αυτά που είδε και συζήτησε νομίζω έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται και από το ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη δομή. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΟΥ με την οργανωμένη του παρουσία, πλέον, εδώ, θα βοηθήσει αποφασιστικά στον κρίσιμο αυτόν τομέα που λέγεται δημόσια υγεία και αφορά όλο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα». Ο κ. Γκεμπρεγέσους συνοδευόταν από τη διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Σουζάνα Τζακάμπ, την εκπρόσωπο του Οργανισμού και επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα, Μαριάννα Τρίας, όπως και τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ, Σαντίνο Σεβερίνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass