Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 12:58

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς , δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι εκκλησιών, ιεραπόστολοι και ένα μεγάλο ακροατήριο συνέθεσαν το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβάρι της Κρήτης με την ευθύνη του διαδικτυακού περιοδικού Πεμπτουσία υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι εισηγητές ως τώρα επικεντρώθηκαν στην συγκρότηση συμπαγούς θεολογικού λόγου, που θα δώσει προτεραιότητα στην κατάθεση της εμπειρίας των διακονητών του ευαγγελικού λόγου στα ψηφιακά μέσα και στην κατάρτιση σαφών ποιμαντικών και τεχνικών κατευθύνσεων στη χρήση τους.

Μερικοί από τους ομιλητές του συνεδρίου, που μάγεψαν το κοινό δικαίως, με τις εισηγήσεις τους ήταν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χριστιανικών Ερευνών Χάνκ Χάνεγκραφ , ο οποίος μίλησε για την «Ορθόδοξη στιγμή», ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζαχάρου, ο οποίος μίλησε για το πότε η τεχνολογία εκτοπίζει το Θεό και πότε τον υπηρετεί μέσα στην εκκλησία, ο Ακαδημαϊκός Σεργκέι Χορούζι, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο Ιωάννης Αντωνίου, ο καθηγητής Ζαν Κλοντ Λαρσέ, ο π. Τομ Σορόκα. Το απόγευμα Τρίτης ήταν αφιερωμένο κυρίως στην δυναμική της προβολής των βιβλικών και λειτουργικών κειμένων, αλλά και ολόκληρης της ορθόδοξης παράδοσης στα ψηφιακά μέσα. Άλλα σπουδαία ζητήματα τα οποία εξετάστηκαν ήταν η ορθόδοξη ιεραποστολή στον κόσμο, η ψηφιακή κατήχηση, η αξία της φωτογραφίας στο ποιμαντικό έργο και η διαλεκτική μεταξύ κοσμικής και εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας. Την Τετάρτη οι παρουσιάσεις αφορούσαν την ορθόδοξη εκθεολόγηση της εικονικότητας, την παρουσίαση της ιστοσελίδας Πεμπτουσίας, η οποία διοργανώνει το συνέδριο, ζητήματα χριστιανικής ηθικής και πνευματικών αρχών στην χρήση του διαδικτύου, η σχέση της χριστιανικής λατρείας με την ψηφιακή τεχνολογία και η σχέση Θεού και ανθρώπου μέσα στο ψηφιακό οικοσύστημα.  Σύμφωνα με τη γνώμη των παρακολουθούντων όσο περνούν οι μέρες, κάθε συνεδρία θέτει πιο βαθειά και φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την ορθόδοξη χριστιανική ζωή και τη σχέση της με τα ψηφιακά μέσα, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να κορυφώνεται.

Στο συνέδριο μίλησε και ο λαρισαίος εκπρόσωπος του σαιτ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Gr Γιώργος Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε τα εξής: Εκτός από την εκκλησιαστικη είδηση προβάλλουμε και θέματα πνευματικού και διδακτικού χαρακτήρα, συνεντεύξεις με πρόσωπα πρότυπα από τον χώρο του Αθλητισμού , της πολιτικής και της επιστήμης σε σύνδεση πάντα με την εκλλησια και την θρησκευτική πίστη  με μοναδικό σκοπό να προσεγγίζουμε τους νέους .  Απο το ξεκίνημα του σαιτ, τον  Μαΐο του 2010 ως ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ μέχρι και σήμερα, έχουμε ολοένα και περισσότερους επισκέπτες της ηλικιακής ομάδας 25 έως 34 χρονών . Το 25 % των επισκεπτών στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και προέρχεται κατά 19% από την Ελλάδα και το υπόλοιπο ποσοστό από χώρες του εξωτερικού. Κυριως Αμερική, Αυστραλία και στη συνέχεια η Ευρώπη , σύμφωνα με  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της google analytics  για τον ιστότοπο μας.  Ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών,  της ηλικίας 25 έως 34  ετών, στο σαιτ μας, ανέρχεται  κατά προσέγγιση στα 3 λεπτά, πολύ ικανοποιητικός αριθμός καθώς ο μέσος όρος επισκεπτών σε ιστότοπους γενικής ειδησεογραφίας είναι στο 1 λεπτό και 30 δέυτερα , όπως έχει ανακοινώσει επίσημα η google.  Η ημερήσια επισκεψιμότητα στο vimaorthodixias  κατά μέσο είναι 30 με 35 χιλιάδες επισκέπτες  ενώ τα κλικ ξεπερνούν τις 70.000 καθώς ο κάθε επισκέπτης περιηγείται τουλάχιστον σε δυο άρθρα. Ποσοστό ιδιαίτερα  υψηλό για εκκλησιαστικό σαιτ. Καθώς  ως γνωστό αυτές οι ηλικίες δύσκολα προσεγγίζονται να περιηγηθούν στο περιεχόμενο ενός εκκλησιαστικού ιστότοπου.  Μάλιστα ορισμένοι αναγνώστες αυτού του κοινού συμμετέχουν ενεργά και στην πληροφόρηση του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αποστέλλοντας υλικό από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των περιοχών τους. Έτσι με αυτόν τον τρόπο , συμμετέχουν κι εκείνοι στο εγχείρημα μας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass