Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις καναλιών για τις 7 άδειες

Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 15:47

ΑΘΗΝΑ
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, κ.λπ. για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου (μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου) και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το θέμα της χορήγησης των 7 τηλεοπτικών αδειών.
Οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών απερρίφθησαν και οι δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα.
Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον τότε σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου είχε ασχοληθεί για πρώτη τότε φορά με το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.
Τώρα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, 'Αλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα και στρεφόντουσαν τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass