Μητσοτάκης: Να τελειώνει ο τραγέλαφος Τσίπρα

Ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 18:12
Ο Αλ. Τσίπρας παριστάνει ότι μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ο Αλ. Τσίπρας παριστάνει ότι μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

ΑΘΗΝΑ

Με βολές απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για τραγέλαφο που πρέπει να τελειώνει, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση των πολιτών και υπογράμμισε ότι η μοναδική διέξοδος για την Ελλάδα είναι οι εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στον πρωθυπουργό τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά τις δηλώσεις Καμμένου και τους χειρισμούς για το «Μακεδονικό», επισήμανε ότι έχει ήδη υπογράψει νέες περικοπές ενώ ισχυρίζεται ότι βγαίνει η χώρα από τα Μνημόνια, καθώς και ότι «παριστάνει ότι μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της».

«Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον πρωθυπουργός υπό προθεσμία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Προσποιείται ότι δεν άκουσε τον κ. Καμμένο ο οποίος δημοσίως υποστήριξε ότι θα αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση όταν φέρει την κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή. Ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ έχει ήδη υπογράψει νέες περικοπές και νέους φόρους. Παριστάνει ότι μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια. Ο τραγέλαφος αυτός πρέπει επιτέλους να τελειώνει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πια απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και συμπλήρωσε: «Κανείς πια δεν τους πιστεύει, ό,τι και να υποσχεθούν. Το πρόβλημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. Η Ελλάδα δεν αντέχει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Οι πολίτες ζητούν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει καλύτερη η ζωή τους. Οι εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερο για την πατρίδα μας».

ΤΟ ΚΚΕ

«Όσο κι αν ο κ. Τσίπρας καταφεύγει στην προπαγάνδα της "γραβάτας" για να κρύψει το "μεταμνημονιακό" μνημόνιο που υπέγραψε, η πραγματικότητα των παλιών και νέων μέτρων, των ματωμένων πλεονασμάτων και των προνομοθετημένων περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο, τον διαψεύδουν. Αυτά επιφυλάσσουν για την επόμενη μέρα στο λαό, τόσο ο ίδιος, όσο και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου και την ΕΕ» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού .

«Όσο για τις διαφορές που επικαλείται με τη ΝΔ, είναι τόσο μεγάλες, που οι αλλαγές στο κατώτατο μισθό θα γίνουν με το νόμο Βρούτση-Σαμαρά από το 2012, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup! Να γιατί ο κ. Τσίπρας καταφεύγει στις γνωστές από το παρελθόν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές "πρόοδος - συντήρηση", στην Ελλάδα και την ΕΕ, φτάνοντας στο σημείο να εμφανίζει ως πρόοδο τις νέες "Μόριες" και την επιστροφή προσφύγων, που αποφάσισε από κοινού με την κα Μέρκελ» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Καθαρή έξοδος για το λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων και των μέτρων των μνημονίων και η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, που μόνο ο ίδιος με τους αγώνες του μπορούν να κατακτήσουν» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Λίγο μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολίασε σε οξύ αντιπολιτευτικό τόνο: «Προκειμένου να στήσει το προεκλογικό αφήγημά του, επιμένει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα ποσοστά του στις εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας είναι γνωστό ότι δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια. Προκειμένου να στήσει το προεκλογικό αφήγημά του, επιμένει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με δεσμεύσεις ως το 2060, με προψηφισμένα μέτρα ως το 2020, με αποφάσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που δεν έχει πετύχει καμία χώρα στον κόσμο, με αυξημένη τρίμηνη εποπτεία της χώρας, επιμένει να κάνει λόγο για καθαρή έξοδο» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Για το μόνο που δεν μίλησε είναι αυτό που έχει απόλυτη κι επείγουσα ανάγκη η χώρα: Πώς θα έρθει ανάπτυξη. Πώς θα δημιουργηθούν δουλειές. Αντί γι' αυτό αφιέρωσε τη μισή ομιλία του στο πώς θα ενισχύσει το δίπολο με τη ΝΔ, ποντάροντας στο γνώριμό του γήπεδο της πόλωσης και του διχασμού» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, για να καταλήξει: «Το μόνο που τον νοιάζει είναι τα ποσοστά του στις εκλογές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass