ΠΑΝ. ΡΗΓΑΣ:

«Αύξηση του κατώτατου μισθού μετά την 21η Αυγούστου»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 16:13

ΑΘΗΝΑ  
Στη δέσμευση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στάθηκε με δηλώσεις του ο Πάνος Ρήγας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτό θα συμβεί μετά την 21η Αυγούστου όταν τελειώνει και τυπικά η περίοδος των Μνημονίων.
«Εξαιρετικά σημαντική είναι η επεκτασιμότητα που θα ισχύσει μετά την 21η Αυγούστου στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Και οι δύο αυτές παρεμβάσεις περιγράφονται και στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που έχει κατατεθεί στους θεσμούς και αποτελεί τον πυλώνα των μεταρρυθμίσεων στον χώρο της εργασίας», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της διάταξης για περικοπή των συντάξεων.
Υπενθύμισε πως «τα μέτρα που υποχρεωθήκαμε να πάρουμε για το 2019 και το 2020, καταφέραμε να τα αντισταθμίσουμε με αντίμετρα. Ακόμα και αυτά τα ψηφισμένα μέτρα, όμως, μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με βάση τα νέα δεδομένα, όπως επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί».
Επισήμανε δε πως «οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν είναι δεδομένοι, όμως τα μέσα με τα οποία θα τους επιτύχουμε είναι πλέον δική μας επιλογή.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, κάτι που δεν υπολογιζόταν στις προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδα του κράτους θα μας εκπλήξουν θετικά, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρθούν μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας».
Χαρακτήρισε αναγκαία και θεσμική τομή την καθιέρωση της απλής αναλογικής.
«Με την τροπολογία των βουλευτών μας, που έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, καταρρίπτεται το όποιο επιχείρημα για παραβίαση του χρονικού ορίου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στη λήξη της θητείας.
Η ταυτόχρονη διεξαγωγή με τις ευρωεκλογές διασφαλίζει όχι μόνο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του εκλογικού σώματος, αλλά και την αποφυγή άσκοπων εξόδων. Τέλος, η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία θεσμική τομή» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass