«Είστε επικίνδυνοι erga omnes, με τριπλές εκλογές θα τα χάσετε όλα»

Δήλωσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή * Παρεμβάσεις Γεννηματά-Θεοδωράκη

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 16:21

ΑΘΗΝΑ
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με το ... «καλησπέρα» στον απόντα Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να προγραμματίσει άλλη ημέρα την συζήτηση στη Βουλή για να είναι παρών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι πούλησαν την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Επικαλούμενος την φράση του Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του χθες, στο BBC ότι «η Ελλάδα πήρε το όνομα erga omnes (έναντι όλων), εμείς την Μακεδονική ταυτότητα erga omnes» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είστε επικίνδυνοι erga omnes».
Για να προσθέσει: «Ο Καμμένος στρογγυλοκάθεται κάθεται διπλά στον Τσίπρα την ώρα που τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο ένταξης στο ΝΑΤΟ - είναι θλιβερό το θέαμα και των δυο».
«Σταματήστε να επικαλείστε το φαιδρό επιχείρημα ότι τάχα δεν παραδώσατε την εθνότητα, αλλά την ιθαγένεια. Πείτε μου μία χώρα στον κόσμο που το σύνολο των κατοίκων της έχει άλλη εθνότητα και άλλη ιθαγένεια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες τροπολογίες που ανοίγαν τον δρόμο για τριπλές εκλογές τον Μάιο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Μην ανησυχείτε, ο «λογαριασμός» θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν.
Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρρος αποδοκιμασίας. Δοκιμάστε το, θα τα χάσετε όλα μονομιάς» υπογράμμισε.
Οπως έκανε γνωστό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάτμηση της Β΄Αθηνών.
Όσον αφορά τον «Κλεισθένη Ι» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υπονομεύει τους δήμους.
Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κάνετε τους δήμους πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε. Γιατί είστε το κόμμα του ‘’εμείς ή αυτοί’’. Το κόμμα του ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’. Η πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».
Για την ψήφο στους ομογενείς, δήλωσε ότι προσωπικά υπολογίζει πολύ στους Έλληνες της Διασποράς. «Τους σέβομαι, τους εκτιμώ, τους πιστεύω. Και στη ΝΔ τους θέλουμε όλους πίσω και δίπλα μας. Για να πάμε, επιτέλους, όλοι μαζί μπροστά» υπογράμμισε.
Ενώ έκανε λόγο για την «πιο ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός το τόπος». Οπως είπε «ζούμε το λυκόφως ενός καθεστώτος που θέλει να δείχνει ότι δρα για το συμφέρον των πολλών ενώ πράττει το αντίθετο» και κατέληξε: «Δεν μας φοβίζουν οι ευθύνες, είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε μαζί με όλες -επαναλαμβάνω: Μαζί με όλες - τις δημιουργικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου».

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της βουλής είπε ένα ξεκάθαρο «όχι» στον Κλεισθένη των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στις αυταρχικές μεθοδεύσεις και στα εκλογικά μαγειρέματα.
«Λέμε όχι στον Κλεισθένη, λέμε ναι στις μεγάλες αλλαγές και  στην αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση.
Λέμε όχι στις αυταρχικές μεθοδεύσεις, λέμε ναι στην δημοκρατία, λέμε όχι στα εκλογικά μαγειρέματα, λέμε ναι στις εκλογές εδώ και τώρα».
Η πρόεδρος της δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  τα δίνει όλα στην υπηρεσία της κομματικής σωτηρίας και επιβίωσης, ακόμη και αν αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας.
«Σας προειδοποιώ. Ματαιοπονείτε!Σχεδιασμοί της απελπισίας. Ούτε την έξοδό σας με αξιοπρέπεια δεν μπορείτε να σχεδιάσετε. Το χειρότερο όμως είναι ό,τι φεύγοντας έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε ότι δεν είναι υπό τον έλεγχο σας, ακόμα και πυλώνες της Δημοκρατίας όπως η Αυτοδιοίκηση».
Επίθεση εξαπέλυσε προσωπικά και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι  άξιος  συνεχιστής  της Δεξιάς και τον προειδοποίησε,  ότι θα βρει την Δημοκρατική Συμπαράταξη απέναντι στη λογική «διάλυσης των πάντων».

Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Προσβλητικό παιχνίδι κολοκυθιάς» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τον επανακαθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, αναφερόμενος στην τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
«Δείχνει προχειρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρότεινε πάντα να συμπίπτουν οι ημερομηνίες των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών και η θητεία των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνει πενταετής.
Επέκρινε δε, την κυβέρνηση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.
«Το κάνετε επειδή δεν έχετε ισχυρές παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση και θέλετε να ελέγχετε τη διοίκηση των δήμων και των Περιφερειών από παρατάξεις με μικρά ποσοστά» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι έτσι πυρπολείται η κουλτούρα συνεργασίας. «Καθιστάτε τον δήμαρχο από παντοκράτορα σε επαίτη» συμπλήρωσε.
Πρότεινε να καθιερωθεί σύστημα σταθμισμένης αναλογικής, εκλογή του δημάρχου και του περιφερειάρχη με 42% και πλαφόν εισόδου 3% για να αντιπροσωπευτεί μια παράταξη στα συμβούλια. Έντονα επικριτικός ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης για την καθιέρωση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την άρνησή της και τη παραπομπή του θέματος σε επιτροπή διαλόγου. Πρότεινε να δεσμευτούν τόσο η κυβέρνηση όσο και τ΄άλλα κόμματα ότι θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή μετά από τρεις κι όχι πέντε μήνες. Επίσης οι ψήφοι τους να προσμετρώνται στο εθνικό ποσοστό των κομμάτων κι όχι ανά περιφέρεια.
Ο κ. Θεοδωράκης συμφώνησε με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της υπολοίπου Αττικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass